Translate

5 Eylül 2010 Pazar

ÇÖKERTME KEBABI

Yine bir pazartesi ve yine işdeyiz.O kadar zor kalktımki anlatamam..Daireye yürüyerek geldim hafif rüzgarda var bir hoşuma gitti anlatamam..Ama üzerime hala bir mağmurluk var.Hafta sonum çok güzel geçti,sitemi takip edenler bilirler çok severek iştirak ettiğim bir günüm var .Cumartesi akşamı iftardan sonra Filiz arkadaşıma gittik..Çok güzel ve uzun bir geceydi.Öğretmenimiz Perihan hanım gece 12'den sonra kuymak yaptı ellerine sağlık çok da güzel olmuştu bizler afiyetle yedik.Pazar günüde arkadaşın köyüne gittik kızım ve ben fasulye,maydanoz,mısır topladık fasulyelerle bu akşam turşu kurulacak..

MALZEMELER:

1 kg kontifile(bonfile veya kuşbaşı da olur)
4 adet patates
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ

sos için,
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğanın suyu
kekik

üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı salça

YAPILIŞI:

1)Etleri jülyen jülyen doğrayın.Sos malzemelerini karıştırın ve etleri bu sosda 1 gece bekletin.
2)Ertesi gün etleri suyunu salıp tekrar çekene kadar güzelce pişirin.Tamamen suyunu çekince 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırın.
3)Patatesleri kibrit şeklinde doğrayın.(daha kolay isterseniz rendeleyebilirsinizde)İyice yıkadıktan sonra buzlu suda bekletin.
4)Patatesleri kızartın ve peçete üzerine alın.Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
5)Tabağın altına patatesleri koyun,ortasına yoğurdu dökün.En üsttüne etleri dizin.
6)Tereyağında salçayı eritin,kırmızıbiberide ekleyip etlerin üzerine serpin.
Arzu edilirse domates sosuda yapılabilir.