Translate

9 Kasım 2010 Salı

BİSKÜVİLİ MÜTHİŞ TATLI

Cheese kek çok seven biri olarak tabanındaki bisküvili kısımı daha da çok severim.Kalp kurabiye arkadaşım sitesinde irmikli muhallebinin altına bunu kullanınca bende normal muhallebi altına kullanayım dedim .Üzerine de kesildiğinde kalıp gibi kalması için kıvamlı bir muhallebi yapmam gerekiyordu.Daha önceki tariflerime bakarak krem karamelin muhallebisini kullanmaya karar verdim.Doğru da yapmışım. Bir dahaki sefere kelepçeli kalıba yapıp yuvarlak olarak üzerine de sos dökerek servis yapaçağım.

Ama gerçekten çok lezzetli oldu,yedikten sonra bayıldım hala ayılamadım.Şaka bir yana çok tatlı yiyen biri olmadığım halde bütün borcamı ben yedim....

MALZEMELER:

tabanı için,
2 Paket burçak bisküvi
1 /2 çay bardağı sıvıyağ
muhallebisi,
10 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı un
1 kg süt
1 yumurta
1 paket vanilya
üzeri için,
kakao
süs çikolata

YAPILIŞI:

1)Bisküvileri rondadan geçirin ve sıvıyağı ekleyerek yoğurun.Aslında tereyağ eritip eklemek lazım ama ben daha hafif olsun diye sıvıyağ kullandım...
2)Bisküvili karışımı servis tabağınızın altına elinizle bastıra bastıra düzelterek yerleştirin.
3)Muhallebi malzemelerini karıştırarak pişirin.Altını söndürdükten sonra mikserle 10 dakika çırpın.
4)muhallebiyi bisküvinin üzerine dökün.Kakao serperek süsleyin.
Soğuk olarak servis yapın...