Translate

18 Nisan 2010 Pazar

ETİMEKLİ TAVUK BÖREĞİ


Değişik bir tarifle karşınızdayım.Etimeğin tatlısını ve salatasını biliyordum ama böreğini duymamıştım.Ayşegül arkadaşım bu haftaki günümüze yapıp getirdi hepimiz çok beğendik ve tarifini aldık.Bende sizler için aldım yayınlıyorum...

MALZEMELER:

1 paket etimek
1 adet tavuk göğsü
2 adet soğan
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet domates
karabiber,tuz,kırmızı pulbiber,köri
kaşar rendesi
süt


YAPILIŞI:

1)Tavuk göğsünü haşlayın ve iyice didikleyin.
2)Soğanı sıvıyağda kavurun,yeşil biber ve kırmızı biberi de ekleyin beraber soteleyin. Domatesi de ekleyerek sotelemeye devam edin. En son didiklenmiş tavuğu ekleyip karıştırın.Köri ve diğer baharatları ekleyin. Altını kapattıktan sonra biraz kaşar rendeside ekleyip karıştırın.
3)Etimekleri sütle ıslatın ve borcamın altına dizin.Üzerine tavuklu karışımı dökün,tekrar süte batırılmış etimekleri dizin.Üzerine kaşar rendesini dökün ve fırında kaşar eriyene kadar pişirin.

Masada yiyen herkes bu börek için bir fikir üretti,etimeklerin arasına kıymalı harç da kullanabilirsiniz ayrıva tavukla birlikte mantarda soteleyebilirsiniz.
En önemlisi Sevgili Neslihan hanımdan geldi.Üzerine beşamel sos yapıp dökülmesi halinde daha da lezzetli olaçağını düşünüyoruz.
Neslihancım canım nasılsın,iyimisin......Bu arada Filizcim senden değişik tarif bekliyorum .Ünlü olamayan bir sen kaldın ona göre......
Ayşecim beşamel sos tarifide senin için gelsin....
BEŞAMEL SOS:
  • 1,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin. unu ekleyip birkaç dakika kavurun. sütü azar azar ekleyin. biraz tuz ve karabiber ekleyin. çırpma teliyle karışım yoğunlaşana kadar pişirin. arasıra karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
Bu sosu ister ılınınca sotelenmiş tavuk etleriyle karıştırın ister etimeklerin üzerine dökerek kullanın...
İkisini de deneyeçeğim hangisi güzel olursa size bilgi veririm.