Değişik bir tarifle karşınızdayım.Etimeğin tatlısını ve salatasını biliyordum ama böreğini duymamıştım.Ayşegül arkadaşım bu haftaki günümüze yapıp getirdi hepimiz çok beğendik ve tarifini aldık.Bende sizler için aldım yayınlıyorum...
MALZEMELER:
1 paket etimek
1 adet tavuk göğsü
2 adet soğan
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet domates
karabiber,tuz,kırmızı pulbiber,köri
kaşar rendesi
süt
YAPILIŞI:
1)Tavuk göğsünü haşlayın ve iyice didikleyin.
2)Soğanı sıvıyağda kavurun,yeşil biber ve kırmızı biberi de ekleyin beraber soteleyin. Domatesi de ekleyerek sotelemeye devam edin. En son didiklenmiş tavuğu ekleyip karıştırın.Köri ve diğer baharatları ekleyin. Altını kapattıktan sonra biraz kaşar rendeside ekleyip karıştırın.
3)Etimekleri sütle ıslatın ve borcamın altına dizin.Üzerine tavuklu karışımı dökün,tekrar süte batırılmış etimekleri dizin.Üzerine kaşar rendesini dökün ve fırında kaşar eriyene kadar pişirin.
Masada yiyen herkes bu börek için bir fikir üretti,etimeklerin arasına kıymalı harç da kullanabilirsiniz ayrıva tavukla birlikte mantarda soteleyebilirsiniz.
En önemlisi Sevgili Neslihan hanımdan geldi.Üzerine beşamel sos yapıp dökülmesi halinde daha da lezzetli olaçağını düşünüyoruz.
Neslihancım canım nasılsın,iyimisin......Bu arada Filizcim senden değişik tarif bekliyorum .Ünlü olamayan bir sen kaldın ona göre......
Ayşecim beşamel sos tarifide senin için gelsin....
BEŞAMEL SOS:
Bu sosu ister ılınınca sotelenmiş tavuk etleriyle karıştırın ister etimeklerin üzerine dökerek kullanın...
İkisini de deneyeçeğim hangisi güzel olursa size bilgi veririm.
1 adet domates
karabiber,tuz,kırmızı pulbiber,köri
kaşar rendesi
süt
YAPILIŞI:
1)Tavuk göğsünü haşlayın ve iyice didikleyin.
2)Soğanı sıvıyağda kavurun,yeşil biber ve kırmızı biberi de ekleyin beraber soteleyin. Domatesi de ekleyerek sotelemeye devam edin. En son didiklenmiş tavuğu ekleyip karıştırın.Köri ve diğer baharatları ekleyin. Altını kapattıktan sonra biraz kaşar rendeside ekleyip karıştırın.
3)Etimekleri sütle ıslatın ve borcamın altına dizin.Üzerine tavuklu karışımı dökün,tekrar süte batırılmış etimekleri dizin.Üzerine kaşar rendesini dökün ve fırında kaşar eriyene kadar pişirin.
Masada yiyen herkes bu börek için bir fikir üretti,etimeklerin arasına kıymalı harç da kullanabilirsiniz ayrıva tavukla birlikte mantarda soteleyebilirsiniz.
En önemlisi Sevgili Neslihan hanımdan geldi.Üzerine beşamel sos yapıp dökülmesi halinde daha da lezzetli olaçağını düşünüyoruz.
Neslihancım canım nasılsın,iyimisin......Bu arada Filizcim senden değişik tarif bekliyorum .Ünlü olamayan bir sen kaldın ona göre......
Ayşecim beşamel sos tarifide senin için gelsin....
BEŞAMEL SOS:
- 1,5 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
Bu sosu ister ılınınca sotelenmiş tavuk etleriyle karıştırın ister etimeklerin üzerine dökerek kullanın...
İkisini de deneyeçeğim hangisi güzel olursa size bilgi veririm.
7 yorum:
çok enteresan bir börek olmuş.gerçekten bende ilk kez duyuyorum.arkadaşınızın ellerine sağlık
canım çok değişik gerçekten bende deneyeceğimm.. çok hoşuma gittii....
değişik bir şey.denemeye değer.arkadaşınızın ellerine sağlık
Değişik bir börek gerçekten. Denemek lazım.
çok degisik bir borek olmus saniyecim,ilginç geldi bana...arkadasinin eline saglik,opuyorum seni.
Oo gerçekten çok ilginç merak ettim arkadaşınız elelrine sağlık...
çok farklıymış denemek lazım:)sevgiler
Yorum Gönder