Bu Blogda Ara

24 Eylül 2008 Çarşamba

MEYVE SOSLU ETİMEKLİ TATLI

Arkadaşlar üstümde bir ağırlık bir ağırlık canım hiç bir şey yapmak istemiyor....aslında yayınlanmak için çok şeyler hazırlamıştım ama....yayınlamak içimden gelmedi.Baktım bu tarif herşeyiyle hazır bana bakıyor hadi dedim bunu yayınlayayım...hepinizin bildiği bir tarif ben sadece üzerine meyve sosu döktüm sanki çikolata sosundan daha güzel oldu....
Fotoğraf-0110

MALZEMELER:

1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 paket etimek
1 paket krem şanti
1/2 su bardağı süt
1 paket meyve sosu

YAPILIŞI:

1)Süt,şeker,unu sürekli karıştırarak pişirin.Krem şantiyi yarım su bardağı sütle çırpın.
2)Ilınınca tereyağ,vanilya ve çırpılmış krem şantiyi ekleyerek mikserle çırpın.
3)Etimekleri parçalayarak muhallebiye ilave edin.
4)Muz dilimlerini kelepçeli kalıbın kenarlarına dizin ve muhallebiyi dökün.Üzerine tekrar muz dilimleri koyun ve üzerindeki tarife göre hazırlanan meyve sosunu dökerek dolabta 1 gece bekleterek servis yapın.

21 Eylül 2008 Pazar

ALİ PAŞA PİLAVI VE İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ

tarifim aynı zamanda devam eden etkinliğe gitsin.hobievigardenya arkadaşıma kolay gelsin.

MALZEMELER:

2 kase pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kase haşlanmış bezelye
2 adet haşlanmış havuç
tuz,su

Fotoğraf-0158

köfte için,
300 gr kıyma
1 adet soğan(rendelenmiş)
bayat ekmek içi
maydanoz tuz,karabiber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

1)Köfte için,kıyma,soğan,ekmek içi,maydanoz ve baharatları karıştırın. Misket büyüklüğünde köfteler yapın ve yağda biraz kızartın.
2)Sade bir pilav pişirin. Altını söndürdükten sonra bezelye ve havuçu ekleyerek karıştırın.
3) Domatesleri rendeleyin ve salçayla karıştırarak az tereyağla pişirin.Biraz su ilavesi yapabilirisiniz.Kızaran köfteleride bu karışıma ekleyerek pişirin.
4)Pilavı bir kek kalıbına dökün sıkıca bastırarak ters çevirin. Ortadaki boşluğa köfteleri koyarak servis yapın.

16 Eylül 2008 Salı

ŞEKERPARE

Bu ölçü ile 16 adet çıkıyor.Kalabalığa yapaçaksanız 2 ölçü yapın.

Fotoğraf-0135



MALZEMELER:


-125 gr tereyağ yada margarin
-1 yumurta(sarısı üzerine sürülecek)
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı toz fındık
1 paket k.tozu
1 paket vanilya
-Aldığı kadar un,

ŞERBETİ:

2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1/2 limon suyu(kabuğuyla kaynatın)


YAPILIŞI:

1)Bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.

2)Daha sonra şekil verilerek üzerlerine önce yumurta sarısı sürülür daha sonra çatalın tersiyle herbirinin üzerine çizgiler oluşturarak fırına verilir.

3)Diğer taraftan şerbeti pişirilir ve ikisi sıcakken buluşturulur. İyice şerbetini çekince üzeri süslenir.

14 Eylül 2008 Pazar

YUFKALI SULTAN PİLİÇ VE İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2

arkadaşların isteği üzerine önce tavuğun tarifini veriyorum.etkinlik devam ediyor.Arkadaşıma kolay gelsin diyerek tarifi veriyorum.

Fotoğraf-0160

MALZEMELER:

3 yufka
1 kase mantar
3 tavuk göğsü
1 adet soğan
4 adet sivri biber
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
tuz,karabiber
üzeri için,
1 yumurta sarısı
kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:

1)Soğan,sivribiber ve sarımsağı yemeklik doğrayın ve tavaya sıvıyağ koyarak bunları kavurun.
2)Tavuk göğsünü küp şeklinde kesin ve tavaya ekleyerek soteleyin. Sonra ince kesilmiş mantarı ekleyin,hepsi sotelendikten sonra domatesi tavaya ilave edin.En son salçayı ilave edin ve baharatlarını ekleyerek altını kapatın.
3)Bir yufkayı masaya serin ,yuvarlak kenarları içe gelecek şekilde kare haline getirin ve dörde bölün.
4)Çorba kasesinin içine dörtte bir yufkayı yerleştirin. İçine tavuklu malzemeden koyarak uç kısımlarını bohça şeklinde kapatın.Elinizle bastırarak ve ters çevirerek tepsiye dizin.Bütün yufkalara aynı işlemi, yapın.Toplam 12 adet çıkıyor.
5)Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün,kaşar peyniri rendeside koyarak fırına verin.

not:tarif oktay usta'dan alınmıştır.

10 Eylül 2008 Çarşamba

BİR SOFRA DAHA ve İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ

sevil'in etkinliği devam ediyor.....

Şehriyeli tarhana çorbası

Fotoğraf-0140

MALZEMELER:

2 yemek kaşığı tel şehriye
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
5 yemek kaşığı tarhana
yeterince su(varsa tavuk suyu)

YAPILIŞI:

1)Tel şehriyeyi tavada yağ koymadan pembeleştirin.Ve soğumaya bırakın.
2)Tencereye tereyağını koyun üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Tel şehriyeyi de ekleyerek kavurmaya devam edin. En son salçayı ekleyin ve suyunu koyarak kaynamaya bırakın.
3)Daha önceden bir tabakda ıslattığınız tarhanayı kaynayan suya dökerek sürekli karıştırarak pişirin.

Ali Paşa Pilavı

Fotoğraf-0158

Yufkalı Sultan Piliç

Fotoğraf-0160

Barbunya Pilaki

Fotoğraf-0147

Kabaklı-Havuçlu salata

Fotoğraf-0151

Kabak ve havuçlar rendelenerek çok az yağla sotelenir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Yoğurdun üzerine çok az zeytinyağ gezdirildikten sonra kırmızı biber serpilerek servis yapılır.

Kırmızı lahana salatası

Fotoğraf-0148

Kırmızı lahana ince ince doğranarak tuzla iyice ovulur. Tabağa alındıktan sonra üzerine sirke ve zeytinyağ gezdirilir. Üzeri maydanozla süslenerek servis yapılır.

Şekerpare

Fotoğraf-0135

9 Eylül 2008 Salı

KETE VE İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ

Fotoğraf-0117
bu ketem bir demlik sohbet arkadaşımın düzenlediği etkinliğe gitsin.değişik tarifler için onun sitesine bakabilirsiniz.
MALZEMELER:

2 su bardağı ılık su
1/2 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
alabildiğine un
arasına sürmek için tereyağ
üzeri için,
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI:

1)Ilık su ve sıvıyağı bir kapta karıştırın. Başka bir kapta şeker,maya,tuz,mahlep ve unun birazını karıştırın.
2)Sonra sıvılarla katıları birbirine karıştırarak yoğurun. Yumuşak bir hamur olana kadar un ekleyin.Mayalanmaya bırakın.
3)Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölün.Herbir parçayı servis tabağı büyüklüğünde açın ve üzerlerine tereyağ sürün.
4)3 hamur üst üste olacak şekilde 2 tane grup yapın.
5)Herbir üçlü grubu rulo yaparak elinizle mıncıklıyarak uzatın.Uzatabildiğinizce uzasın.Uzayan ruloları elinizle bükerek yuvarlak borcama rulo şekinde sarın. Diğer üçlü grubada aynı işlemi, yaparak tepsi mayası için bekletin.
6)İyice kabarınca yumurta sarısı ve pudra şekerini karıştırarak üzerine sürerek fırına verin.

not:Tarif oktay ustanın sitesinden alınmıştır.

7 Eylül 2008 Pazar

İKİNCİ İFTAR MENÜM

1)Mahluta çorbası
resmini çekmeyi unuttum..Birdahaki sefere
Merak eden arkadaşlar için,mahluta çorbasını ilk kez bir arkadaşımda hazır çorba olarak yedim ve lezzeti çok hoşuma gitti.İçeriğine baktım mercimek çorbası gibi ama bol kimyonlu. hazır çorba kullanmadığım için kendim yapmaya karar verdim. Biraz araştırma yaptım. Portakal ağacında mahluta çorbasının tarifine rastladım.Pişirdiğim onun tarifiydi,biraz değişiklikler yaptım tabi.. fakat yine hazır çorbadaki lezzeti bulamadım...araştırmalarım ve denemelerim devam edecek.
pişirdiğim tarif,
MALZEMELER:
1 kase kırmızı mercimek
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz ,arzu edilen baharatlar ve su
YAPILIŞI:
1)Kırmızı mercimek,pirinç,küçük küçük doğranmış soğan ,kimyon,tuz ve yaklaşık 1.5 lt tavuk suyu düdüklüye koyun. Kaynadıktan sonra 15 dk. daha pişirerek altını söndürün.


2)Güveç

Fotoğraf-0106
Kuzu budları doğranarak güvecin en altına konur.
Üzerine patates,fasulye,kabak ve patlıcan sebzeleri konur. Sebzelerin üstüne soğan ve sarımsak,onların üzerine de domates ve maydanoz konur.Salçalı su yapılarak üzerine dökülür. Tereyağ parçaları konularak ister evde ister ekmek fırınında pişirilir.

3)Yalancı Beyti

Fotoğraf-0111

4)Zeytinyağlı fasulye

Fotoğraf-0123

5)Rus salatası

ıFotoğraf-0102

6)Meyve soslu etimek tatlısı

Fotoğraf-0110

7)Kete

Fotoğraf-0117

ve salata......

3 Eylül 2008 Çarşamba

KUŞ YUVASI

Fotoğraf-0091

MALZEMELER:

1 kg patlıcan
500 gr kıyma
4 domates
1 adet soğan
4 diş sarımsak
karabiber
kimyon
tuz
bayat ekmek
1 tatlı kaşığı şeker
arzuya göre kaşar rendesi

YAPILIŞI:
1)Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda bekletin.
2)Diğer tarafta kıyma,bayat ekmek,soğan ve baharatları karıştırarak bir iç hazırlayın.
3)Tuzlu suda bekleyen patlıcanları sıvıyağda kızartın ve fazla yağını peçete ile alın.Patlıcan dilimlerinden bir tane alın,içine kıymalı içden ceviz kadar koyup rulo yapın. Herbir patlıcana aynı işlemi tekrarlayın.
4)Domatesi rendeleyin, sarımsak ve 1 tatlı kaşığı şeker ile pişirin.
5)Pişen sosu patlıcan sarmalarının üzerine dökün ve az su ilavesiyle fırına vererek pişirin.
ben indirmeye yakın üzerine kaşar rendeledim.
Servis yaparken yanına kibrit patates ve kırmızı biber kızartması koydum.Şiddetle tavsiye edilir.

2 Eylül 2008 Salı

ŞEFTALİLİ YAZ TATLISI

Aslında kuş yuvasının tarifini yazacaktım ama yenitadlar arkadaşım tatlının tarifini bekliyorum deyince onu kırmak istemedim.

Fotoğraf-0080
MALZEMELER:
1 kg süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Şeftali sosu için,
3 şeftali
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI:
1)Süt,un,nişasta,şeker ve vanilya sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin
2)Pişen muhallebi servis tabağına dökün.
3) Şeftalilerin kabuklarını soyun ve püre yapın. Pürenin içine nişasta ve şekeri ekleyerek pişirin.
4) Sosu beyaz muhallebinin üzerine dökerek 1 gece dolabta beklettikten sonra servis yapın.