Translate

5 Haziran 2018 Salı

RAMAZAN MENÜSÜ 24.GÜN

1)Tarhana çorbası
2)Mantı
3)Zeytinyağlı patlıcan
4)Çilek soslu parfe


MANTI





MALZEMELER:

2 yumurta
1/2 çay bardağı su
tuz
2 su bardağı un
iç malzemesi,
300 gr kıyma
1 adet soğan
tuz,karabiber
üzeri için,
salça
tereyağ
yoğurt
sarımsak
nane

YAPILIŞI:

1)Un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. Sert bir hamur olması gerekiyor ,kıvamını ayarlamak için su ve un ayarlaması yapabilirsiniz.
2)Bu ölçüdeki hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezeleri acın ve küçük karelere bölün.
3)Kıyma, rendelenmiş soğan,tuz ve karabiberi güzelce yoğurun.
4)Karelerin içine nohut kadar kıymalı harçtan koyup arzu ettiğiniz gibi kapatın. Kapattıklarınızı unlu bir zemine koyunki birbirine yapışmasınlar.
5)Sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın.
6)Mantıları tuzlu suda haşlayın ve süzün. Servis tabağınızın içine koyun. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
7)Tereyağını eritin salçayı ekleyip sosu pişirin.Kuru nane ekledikten sonra altını söndürün.
8)Salçalı sosu Mantının üzerine dökerek servis yapın.

Arzu ederseniz boş olduğunuz vakit mantıları hazırlayıp dondurucuya koyabilirsiniz. Kullanaçağınız zaman çıkarıp direk haşlayın.

Hiç yorum yok: