1)YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI
2)ETLİ BİBER DOLMASI
3)TAVUK DÜRÜM
4)SALATA
5)ŞEFTALİLİ YALANCI CHEESE KEK
MALZEMELER:
üzeri için,
4 adet şeftali
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
tabanı için,
1/2 Paket burçak bisküvi
1/2 paket kakolu bisküvi
1 /2 çay bardağı sıvıyağ
muhallebisi,
10 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı un
1 kg süt
1 yumurta
1 paket vanilya
süslemek için,hazır çikolata sosu
YAPILIŞI:
1)Bisküvileri rondadan geçirin ve sıvıyağı ekleyerek yoğurun.Aslında tereyağ eritip eklemek lazım ama ben daha hafif olsun diye sıvıyağ kullandım...
2)Bisküvili karışımı kelebçeli kalıbın kelebçesini üzerine koyduğunuz düz bir tabağın altına elinizle bastıra bastıra düzelterek yerleştirin.
3)Muhallebi malzemelerini karıştırarak pişirin.Altını söndürdükten sonra mikserle 10 dakika çırpın.
4)muhallebiyi bisküvinin üzerine dökün.
5)Şeftalilei soyun ve dilimleyerek tavaya alın.Üzerine şeker ve tereyağını ekleyerek arkalı önlü pişirin.
6)Soğuyan şeftalileri muhallebinin üzerine düzgünce yayın.
Servis yapmadam önce kelebçeyi çıkartın ve çikolata sosu ile süsleyin.
3 yorum:
Elinize sağlık gerçekten pratik ve tam yaza uygun olmuş sevgiler...
şeftalili soğuk soğuk ne güzel olur.. ellerinize sağlık..
Hem pratik hem çok nefis görünümlü bir tatlı. Ellerinize sağlık. Kandiliniz mübarek olsun.
Yorum Gönder