Translate
18 Ağustos 2015 Salı
TAVUK DÜRÜM
Eşim tavuk dürümü çok seviyor bu günlerde de sıksık dışardan alıp getiriyor.Dışardakilerin nasıl olduğu tartışılır olduğu için evde yapmayı denedim.ve memnun da kaldım...Bundan sonra sık sık yapaçağıma eminim
MALZEMELER:.
Bir kilo tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet kırmızı kapya biber
3 adet taze soğan(yoksa konulmayabilir)
sosu:
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
4 damla limon suyu ve rendesi
1 tatlı kaşığı bal(isterseniz koymayabilirsiniz.)
kırmızı pul biber,tuz
lavaş
ketçap ve mayonez
patates kızartması
domates ve marul
kornişon turşu
YAPILIŞI:
1)Sıvıyağ,salça,rendelenmiş sarımsak,limon suyu, limon rendesi,bal ve baharatlar bir kapta karıştırılır.Bu sosun içine küçük küçük doğranmış tavuklar eklenir ve iyice harmanlanarak karıştırılır.1 saat marine olması için beklenir.
2)Soğan ve biberler julyen julyen doğranır.Sıvıyağda kavrulur,soğanların rengi dönünce
marinedeki tavuklar buna eklenir ve harlı ateşte kavrulmaya bırakılır.Tavuklar suyunu salıp çekene iyice kavrulur.
3)Lavaşların ortasına tavukdan biraz konulur,üzerine marul,domates ve patates kızartması konulduktan sonra arzuya bağlı olmak üzere mayonez ve ketçep sürüldükten sonra rulo yapılarak afiyetle yenir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
dışarda yapılırsa yemem ama evde yapılana hayır demem,ellerıne sağlık,sağlıklı bir dürüm
harika tarifler paylaşıyorsunuz ellerinize emeğinize sağlık...
güzel görüntüsü var başarılar
Yorum Gönder