Translate

11 Ağustos 2011 Perşembe

BAKLAVA YUFKASINDAN TATLI VE 13. GÜN MENÜSÜ

1)ŞEHRİYE ÇORBASI
2)YALANCI BEYTİ
3)BEYAZ LAHANA DOLMASI
4)BARBUNYA PİLAKİ
5)BAKLAVA YUFKASINDAN TATLI



MALZEMELER:

18 adet baklavalık yufka
125 gr tereyağ
2 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz içi

şerbeti için,

3 su bardağı su
35 su bardağı şeker
yarım limon suyu




YAPILIŞI:

1)Hazır baklava yufkasını masaya serin.Uzun kenarından 3 cm içeriye ceviz içinden koyun,oklava ile birlikte rulo yapın.Oklavayı çıkarmadan üzerinde iken elinizle büzüştürerek tepsiye dizin.
2)Bütün yufkalara aynı işlemi yapın.
3)Tereyağını eritin ve tatlının üzerine hepsine geleçek şekilde gezdirerek fırına verin.Üzeri kızarana kadar pişirin.
4)Şerbet için,su ve şekeri pişirin.Limonu ekleyip biraz daha kaynatıp altını söndürün.
5)Ilık şerbeti sıcak tatlıya dökün.

2 yorum:

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım mutlaka deniycem harika görünüyo...

Unknown dedi ki...

burma baklavayı çok severim ellerine sağlık