Translate

11 Ocak 2011 Salı

ÖZEL SOSLU BEYAZ LAHANA DOLMASI

Beyaz lahana dolmasını çok severim yan komşum Hatice bu dolmayı pişirirken sos kullandığını ve çok lezzetli olduğunu söyleyince bende denedim ve özellikle oğlum bu şekilde çok beğendi. Daha önce Hatice arkadaşımdan aldığım tarif üzerine domatesli kırmızıbiber turşusu yayınlamıştım ve çok da beğenilmişti.

MALZEMELER:

1 adet beyaz lahana
300 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet domates(yoksa salça)
maydanoz
1 adet soğan
tuz

1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ

özel sosu:
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı nane
2 diş sarımsak

YAPILIŞI:

1)Lahanayı sarmaya uygun olacak şekilde kesip haşlayın.
2)Kıyma,soğan,pirinç,maydanoz,tuz ve domatesi karıştırın. Karıştırırken az su da ilave edin ve iyice yoğurun.
3)Kıymalı harcı lahanalara sarın ve tencereye dizin.
4)Salçayı sıcak suyla açın ve tenceredeki dolmaların üzerine dökün. Arzuya göre tereyağınıda eklendikten sonra sıcak su ilavesi ile pişirin.
5) Sos malzemelerini yani sarımsak ,limon suyu ve naneyi bir kasede karıştırın.
6)Yemeğiniz pişince bu sos karışımını tencereye dökün.3 dakika daha pişdikten sonra altını söndürün.