Translate
24 Mart 2010 Çarşamba
MARMARİS PİLAVI
Eşim Ankara'dan dönüşte uçaktaki dergide görmüş bu tarifi...Almış bana getirmiş....
Bu anlatımda değişik oldu.Evet eşim görüntüsü çok hoş bir dene istersen deyince denediğim bir tarif.Aslında havuçlu pilava benziyor ama yapılışı biraz daha farklı..
MALZEMELER:
2 kase pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
karabiber
su
tereyağ
tavuk suyu
YAPILIŞI:
1)Pirinçi sıcak suda tuz ilave ederek ıslatın.En az 1 saat beklesin.
2)Terayağını eritin ,iyice yıkadığınız pirinci ekleyin,tuzunu da ekleyerek karıştırın. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.Ölçülü yapmadığım için su miktarını göz kararı olarak verebileçeğim. Varsa tavuk suyu yoksa normal sıcak su ekleyin.Su miktarı tam pirinçlerin üzerini örtecek şekilde olacak.
3)Başka bir tavada rendelenmiş soğan ve havuçu zeytinyağda kavurun. Salça ve biraz tavuk suyu ekleyerek kavurmaya devam edin.Karabiber ve tuz ekleyin ve altını kapatın.
4)Demlenmiş pilava havuçlu karışımı ekleyerek karıştırın.
Afiyet olsun.tarifde kereviz yaprağıda vardı ama evde olmadığı için eklemedim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
Ellerine sağlık görüntü gerçekten çok hoş,eminim lezzeti de öyledir.
Sevgiler...
elinize sağlık.rengarenk ne gzel bir pilav olmuş
ellerine sağlık canımm pilavın harika görünüyor:)) bu arada kekin bizim evin top 10 sırasında birinci utanmasalar hergün yap diyecekler:))
Pek leziz görünüyor gerçekten.
Ellerine sağlık canım.
mmmmm soğan salça harıc benım havuclu pilavım gıbı ama emınım boyle daha lezzetlıdır tam damak tadımıza göre:)
ellerıne saglık canım...
Görüntü havuşlu pilav gibi ama yapımı farklı. Ellerine sağlık. Denemek lazım.
:))
Elelrine sağlık canım ebnim eşimde bayılır değişik lezetlere...
çok nefis gözüküyor ellerinize sağlık
Yorum Gönder