Translate

5 Haziran 2018 Salı

RAMAZAN MENÜSÜ 25.GÜN

1)Şehriyeli Tarhana çorbası
2)Patlıcan kebabı
3)Marmaris pilavı
4)Salata
5)Porsiyonluk kedi dili tatlısı





MALZEMELER:

1 kilo patlıcan
500 gr kıyma
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil sivri biber
yarım demet maydanoz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber , pulbiber

YAPILIŞI:

1)Kırmızı ve yeşil biber(ince ince doğranmış) ,soğan(ince ince doğranmış) ve sarımsak(rendelenmiş),kıyma, 1 adet küp küp doğranmış domates ,tuz,ince ince kıyılmış maydanoz, karabiber,salça ve pul biberin hepsi karıştırılarak özleşene kadar iyice yoğurulur.
2)Patlıcanlar yıkanır ve verev şekilde yanlamasına kesilir ama alttan kopmamasına dikkat edilir
3)Patlıcanların kesik yerlerine kıymalı harçdan konulur ve tepsiye yerleştirilir.Çok az salçalı su ilavesiyle önce ocak üzerinde bir yarım saat pişirilir. Sonra fırında pişirilir.
Servis önerisi:

2 adet domates küp küp doğranır ve sıvıyağda ile sote edilir.
Servis aşamasında tabağın altına yoğurt konur üzerine pişen kebab yerleştirilir. Domatesli sos ile süslenerek servis yapılır...


Hiç yorum yok: