Translate

16 Ocak 2012 Pazartesi

FIINDIK BEZELİ TATLI

Sendepişir de görünce değişik geldi ve biraz eklemelerle pişirdim.Perşembe akşamı komşularıma yaptım yanında kısır ve haşhaşlı vardı.Çay ve sohbet eşliğinde süper oldu....
MALZEMELER:


FINDIK BEZELERİ İÇİN,

1 su bardağı ince dövülmüş fındık
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta akı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı elma rendesi

MUHALLEBİSİ:

1 kg süt
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 poşet krem şanti
üzeri için,tarçın

YAPILIŞI:

1)Fındık,şeker,hindistan cevizi,elma rendesi,vanilya ve yumurta aklarını bir tencereye alın ve ağır ateşte karıştırarak 5-6 dakika pişirin.
2)Pişen karışımı soğutun,soğuduktan sonra elinizle fındık büyüklüğünde toplar yapın ve tepsiye dizin.150 derecede 10-15 dakika pişirin.
3)Muhallebi için,süt,un ve şekeri karıştırarak pişirin.Pişen muhallebi ılındıktan sonra toz krem şantiyi ekleyerek çırpın.En az 10 dakika çırparsanız kıvamlı bir muhallebiniz olur...
4)Bezeleri servis tabağınızn altına yayın üzerine muhallebiyi dökün.Tarçınla süsleyerek servis yapın.