Sendepişir de görünce değişik geldi ve biraz eklemelerle pişirdim.Perşembe akşamı komşularıma yaptım yanında kısır ve haşhaşlı vardı.Çay ve sohbet eşliğinde süper oldu....
MALZEMELER:
FINDIK BEZELERİ İÇİN,
1 su bardağı ince dövülmüş fındık
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta akı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı elma rendesi
MUHALLEBİSİ:
1 kg süt
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 poşet krem şanti
üzeri için,tarçın
YAPILIŞI:
1)Fındık,şeker,hindistan cevizi,elma rendesi,vanilya ve yumurta aklarını bir tencereye alın ve ağır ateşte karıştırarak 5-6 dakika pişirin.
2)Pişen karışımı soğutun,soğuduktan sonra elinizle fındık büyüklüğünde toplar yapın ve tepsiye dizin.150 derecede 10-15 dakika pişirin.
3)Muhallebi için,süt,un ve şekeri karıştırarak pişirin.Pişen muhallebi ılındıktan sonra toz krem şantiyi ekleyerek çırpın.En az 10 dakika çırparsanız kıvamlı bir muhallebiniz olur...
4)Bezeleri servis tabağınızn altına yayın üzerine muhallebiyi dökün.Tarçınla süsleyerek servis yapın.
10 yorum:
ellerine sağlık güzel olmuş.krem şanti krema soğukken mi karıştırılıyor sıcakkenmi...
Değişik bir tarif ellerinize sağlık...
çok harika bir lezzete benziyor canım.
ellerine sağlık...
attım bi tanecik ağzıma...
mmmmiiss miss...
:)
mutlu haftalar..
değişik ama güzel birşey ellerine sağlık
sevgiler
LEZZET SARAYI ARKADAŞIMA,
Krem şantiyi krema ılınınca karıştırılırsa daha iyi olur.birde mikserle 10 dakika çırparsanız çok kıvamlı bir kremanız olmuş olur..
ellerine sağlık canım nefis görünüyor denenesi bir tarif:)
Çok lezzetli görünüyor, en kısa zamanda denemeli. ellerine sağlık canım. Sevgiler...
(Yemek Sevdam)
Ellerinize sağlık afiyet olsun:)
ğer verip cevapladığınız için.deneneek tariflerden biri bu tarif...
ellerine sağlık canım
çoook leziz görünüyor.
:)))))))
iyi haftalar
Yorum Gönder