Pazar günü gelen misafirlerim için hazırladığım menüm,
1)Mantı börek
2)Sarımsaklı poğaca
3)Buğday salatası
4)Kıldık salatası
5)Pirinçli pırasa salatası
6)Meyveli pasta
MALZEMELER:
1 su bardağı kısırlık bulgur
su
un
kırmızı lahana
maydanoz
taze soğan
tuz
zeytinyağ
limon
kıtır ekmek
YAPILIŞI:
1)Bulguru ıslayın.Kabarınca göz kararı su ve un,tuz ekleyerek yoğurun ve fındık büyüklüğünde köfteler yapın.Köftelerin dağılmaması için haşlamadan önce 1-2 saat buzdolabında bekletin.
2)Bekleyen köfteleri haşlayın.Sonra sıvıyağ da salça,kimyon ve naneyi eritin.Hazırlanan bu sosa köfteleri de ekleyerek karıştırın.
3)Kırmızı lahanayı ince ince doğrayın ve tuzla ovun.Maydanoz ve taze soğanı da doğrayın.Hepsini karıştırın.Yağını, limonunu ve tuzunu ekleyerek servis tabağınıza alın.Üzerine hazırladığınız soslu köfteleri ve kıtır ekmekleri yayın ve servis yapın.
Bu salatada kullandığım bulgur köfteleriyle çok çeşitli salata yapmanız mümkün.Karnabaharı haşlayıp bu köftelerle karıştırıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.Yada ıspanak veya pazı boranisinin içine de ekleyebilirsiniz.
3 yorum:
ellerine sağlık canım, değişik bir salata olmuş bu:))
topik topik pek tatlılar:))
Çok farklı çok güzel bir salata olmuş, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
Saniye'ciğim çooook değişikmiş ellerine sağlık canım.
Sevgiler,
Evren
Yorum Gönder