Translate

26 Nisan 2010 Pazartesi

KADAYIFLI TATLI

Hatice hanımın gününden güzel ve hafif bir tatlı...Kendisi yapmıştı çokda güzel olmuştu.

MALZEMELER:

14 adet baklavalık yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
fındık
kadayıf

Şerbet:
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su

YAPILIŞI:

1)7 adet baklavalık yufkayı aralarına sıvıyağ+tereyağ karışımı sürmek kaydıyla üst üste dizin.7. yufkanın üzerine kavrulmuş kadayıf ve fındık karışımını yayın ve rulo yapın.
2)Rulonun üzerine tekar yağ karışımından sürün ve dilimleyerek fırına verin.
3)Şerbeti hazırlayın ve ılık hale hetirin.
4)Pişen tatlı sıcakken ılık şerbeti dökün.

20 Nisan 2010 Salı

ÇİLEK SOSLU TATLI


Sizlere çok basit ve bir o kadar da güzel bir tarif vereceğim......Özellikle muhallebisi çok hafif ve lezzetli oluyor.....

MALZEMELER:

250 gr kedi dili
1 kg süt ( 1 su bardağı kedi dilini ıslatmak için)
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
böğürtlen veya çilek



YAPILIŞI:

1) Kedi dili bisküvilerini 1 su bardağı sütün içine batırarak kabınızın altına dizin.
2) Kalan sütü,yumurtayı,şekeri,unu ve vanilyayı karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Tereyağını ekleyip karıştırarak altını söndürün.
3) Soğuyan muhallebiyi kedi dillerinin üzerine dökün.
4) Böğürtlenleri veya çileği rondoda püre yaparak muhallebinin üzerine dökün.Püre yaparken 1 yemek kaşığı pudra şekeri veya normal şeker katabilirsiniz.

ister tek kişilik kuplarda ister bütün olarak borcamlarda servis yapabilirsiniz.
Arzu edersiniz kedi dili kullanmadan da sadece beyaz muhallebi ve çilek sosuyla servis yapabilirsiniz.

Afiyet bal şeker olsun.

18 Nisan 2010 Pazar

ETİMEKLİ TAVUK BÖREĞİ


Değişik bir tarifle karşınızdayım.Etimeğin tatlısını ve salatasını biliyordum ama böreğini duymamıştım.Ayşegül arkadaşım bu haftaki günümüze yapıp getirdi hepimiz çok beğendik ve tarifini aldık.Bende sizler için aldım yayınlıyorum...

MALZEMELER:

1 paket etimek
1 adet tavuk göğsü
2 adet soğan
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet domates
karabiber,tuz,kırmızı pulbiber,köri
kaşar rendesi
süt


YAPILIŞI:

1)Tavuk göğsünü haşlayın ve iyice didikleyin.
2)Soğanı sıvıyağda kavurun,yeşil biber ve kırmızı biberi de ekleyin beraber soteleyin. Domatesi de ekleyerek sotelemeye devam edin. En son didiklenmiş tavuğu ekleyip karıştırın.Köri ve diğer baharatları ekleyin. Altını kapattıktan sonra biraz kaşar rendeside ekleyip karıştırın.
3)Etimekleri sütle ıslatın ve borcamın altına dizin.Üzerine tavuklu karışımı dökün,tekrar süte batırılmış etimekleri dizin.Üzerine kaşar rendesini dökün ve fırında kaşar eriyene kadar pişirin.

Masada yiyen herkes bu börek için bir fikir üretti,etimeklerin arasına kıymalı harç da kullanabilirsiniz ayrıva tavukla birlikte mantarda soteleyebilirsiniz.
En önemlisi Sevgili Neslihan hanımdan geldi.Üzerine beşamel sos yapıp dökülmesi halinde daha da lezzetli olaçağını düşünüyoruz.
Neslihancım canım nasılsın,iyimisin......Bu arada Filizcim senden değişik tarif bekliyorum .Ünlü olamayan bir sen kaldın ona göre......
Ayşecim beşamel sos tarifide senin için gelsin....
BEŞAMEL SOS:
  • 1,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin. unu ekleyip birkaç dakika kavurun. sütü azar azar ekleyin. biraz tuz ve karabiber ekleyin. çırpma teliyle karışım yoğunlaşana kadar pişirin. arasıra karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
Bu sosu ister ılınınca sotelenmiş tavuk etleriyle karıştırın ister etimeklerin üzerine dökerek kullanın...
İkisini de deneyeçeğim hangisi güzel olursa size bilgi veririm.

12 Nisan 2010 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ



Pazardan kereviz alırken satıcı teyze kerevizi birde pırasa ile pişir o zaman kokusu olmuyor dedi.Ben normalde patates ile pişirirdim teyzeyi dinledim pırasa ile pişirdim ama dediği gibi kokusunu falan almadı bence patateslisi daha da lezzetli oluyor...

MALZEMELER:

4 adet kereviz
3 adet soğan
2 adet patates(yada 1 adet pırasa)
1 yemek kaşığı salça
limon suyu
zeytinyağ
1 adet havuç
tuz,1 tatlı kaşığı şeker

YAPILIŞI:

1)Kerevizler limonlu suya küp küp doğranır.
2)Tencereye zeytinyağ konur üzerine piyazlık olarak doğranan soğanlar yerleştirilir.Havuç,kereviz,salça,tuz ve şeker eklenip hepsi karıştırılır.
1 çay bardağı su ilave edip bir iki damla limon sıkılarak yavaş yavaş pişirilir.Altını söndürünce kerevizin yapraklarını ince ince doğrayıp ilave edin.

3 Nisan 2010 Cumartesi

GÜRCÜ TATLISI

dilimlenmiş halinin görüntüsü...




MALZEMELER:

4 yumurta
1 nescafe fincanı şeker
1 nescafe fincanı sıvıyağ
1 nescafe fincanı galeta unu
1 nescafe fincanı hindistan cevizi
1 nescafe fincanı dövülmüş ceviz içi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ:

2 nescafe fincanı su
1,5 nescafe fincanı şeker

ÜZERİ İÇİN:
1 paket hazır çikolata sosu


YAPILIŞI:

1) Şerbet malzemelerini pişirin ve soğumaya bırakın.
2) Şeker ile yumurtayı iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyin. Hazırlanan karışımı yağlanmış kare veya yuvarlak borcama dökerek fırına verin.
3) Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın.
4) Ilınan şerbeti sıcak keke dökün. Üzerine çikolata sosunu da ilave ederek hindistan cevizi,fındık ve fıstıkla süsleyerek servis yapın.