Translate

30 Eylül 2010 Perşembe

PATLICAN SİLKMESİ

Bayağı zaman oldu farkındayım fakat izine ayrılmıştım bilgisayar başına geçmek canım istemedi.
Zaten birde grip olunca hiç oturamadım ama aklım sizlerdeydi kim ne yapmış niyede düşünmedim değil....

İzinli olunca Annemde Samsun'dan yanıma geldi,ana kız biraz zaman geçirmiş olduk..İyide oldu epeyidir hiç yanlız kalamamıştık...Annem gelince haliyle mutfağı ona bıraktım oda özellikle çoçuklarımın istediği herşeyi yaptı.Birde tv de bir yemek programında gördüğü patlıcanlı yemeği yaptı,bir patlıcan sever olarak bayıldım...Anneciğimin ellerine sağlık.....

MALZEMELER:

1 kg uzun patlıcan
yarım kilo yeşil biber
4 adet domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

1)Patlıcanları alacalı soyun dibinden ayırmamak kaydıyla dilimleyin.Tuzlu suda beklettikten sonra kızgın yağda kızartın.
2)Tencerenin dibini tamamen yeşil biberle kaplayın.Üzerine kızarmış patlıcanlardan koyun,tekrar biber ve patlıcan olacak şekilde iki sıra yapın.Aralarına tuz serpmeyi unutmayın.
3)Ayrı bir tavada domatesi rendeleyin, doğranmış sarımsak ve şekerle pişirin.
4)Pişen domates sosunu patlıcanların üzerine dökerek hiç su eklemeden pişirin.