Bu Blogda Ara

21 Mayıs 2009 Perşembe

PAMUK POĞACA


Bu aralar işlerim çok yoğun sitemle ilgilenemiyorum sadece yeni resim eklemek adına bu poğacaları koyuyorum.

Daha önce yaptığım peynirli tart'ın hamurunun aynısından poğaca yaptım. Çok lezzetli ve pofuduk bir poğaca oldu...Tarifi burada...

14 Mayıs 2009 Perşembe

ALMAN KEKİ


Hıdırellezde Hatice arkadaşımın yapıp getirdiği alman pastası. tadı herkes tarafından tam puan aldı.....

MALZEMELER:

1 paket kekun
3 adet yumurta
8 yemek kaşığı su
krema için,
3 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI:

1)Hazır kekunu yumurta ve su ile üzerindeki tarife göre hazırlayıp kek kalıbına dökerek pişirin.
2)Krema için,un,süt ve yumurta sarısını blenderle çırpın ve pişirin.Altını kapattıktan sonra tereyağ ve pudra şekerini ekleyip mikserle çırpın.Krema soğuyunca ikiye kesilen kekin arasına sürün.
3)Üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın.

10 Mayıs 2009 Pazar

PORTAKALLI ÇİKOLATALI PASTA

Bu pasta tüm annemlere özelliklede benim anneme gitsin. Anneçiğim seni çok seviyorum...

İnsan bir şeyi çok isteyince olmuyorya inanın yine öyle oldu. Bu pastayı ikramlar.blogcu da görünce hemen yapmalıyım dedim..Gerçekten resimler süperdi.Kendisine teşekkürler.
Onun keki likörli olduğu için ben portakal aromalı bir kek yaptım. Buraya kadar herşey normal..Keki kestim arasına çikolatayı sürdüm. Herşey hazır en son üst süslemesi kaldı. Bunun için çikolatayı benmari erittip sıkma poşetine doldurdum tam üstünü süsleyecekken pompanın uçu düştü ve tüm çikolata gelişigüzel dağılmış oldu...neyse tadı muhteşemdi .Bence sizlerde
hemen deneyin.

MALZEMELER:

4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
2 su bardağından biraz fazla un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı portakalsuyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 adet portakal kabuğu rendesi
arası için,
50 gr bitter çikolata
1 su bardağı süt
üzeri için,
1 paket kakolu krem şanti
1 su bardağı süt
en üst için 50 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı pudra şekeri


Bu pasta tüm annemlere özelliklede benim anneme gitsin. Anneçiğim seni çok seviyorum...


YAPILIŞI:
1)Şeker ve yumurtayı çırpın.Şeker iyice eriyince sıvıyağ,süt,portakal suyu,rendesi,kakao ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.
2)Un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip bir kaç kere çırpdıktan sonra büyük dikdörtgen borcama dökerek pişirin.
3)Kek soğuyunca kenarlarından ve üstünden kek parçaları kesin ve blenderda un haline getirin.Krem şantiyi hazırlayın ve un haline getirilen kek parçaları ile karıştırarak dolabta 15 dakika bekletin.
4)Kalan keki ikiye bölün.Her iki parçayıda benmari usulü eritilen çikolata ve 1 su bardağı sütle ıslatın.Üst üste koyun.
5)Kekin üzerine krem şantili kek karışımını sürün.
6)Pudra şekeri ve kakaoyu karıştırarak krem şantinin üzerine serpin.En son benmari usulü eritilen 50 gr çikolata ile pastanın üzerini süsleyin.

Son günlerde yediğim en güzel pasta oldu özellikle portakal aroması bu keke çok yakıştı.Herkese tavsiye edilir.
Tadı çok beğenilince tekrar yaptım bu sefer üst süslemesi tam oldu...




7 Mayıs 2009 Perşembe

PEYNİRLİ DOMATESLİ TART


Hıdırellez için dairedeki arkadaşlarla bir organizasyon düzenledik.Herkes bir çeşit yapıp getirdi hep birlikte yedik. Çok güzel ve eğlenceli geçen bir günün ardında bize sadece ağzımızda kalan lezzetler kaldı.
Ben peynirli domatesli tart yaptım. Özelikle hamuru benim çok hoşuma gitti.. Daha önce yaptığım poğaca hamuruna benziyor fakat sanki biraz daha lezzetli oldu.Bir dahaki sefere aynı hamurdan poğaca yapaçağım.
Asıl tarifde bu tart ıspanakla yapılmıştı. Bir dahaki sefere o şekildede deneyeçeğim.Tarif için Selin Çağlayan'a teşekkürler.


MALZEMELER:

1 Su bardağı yoğurt
1.5 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı(sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
üzeri için,
peynir
maydanoz
domates,kekik

YAPILIŞI:

1)Yoğurt,sıvıyağ,yumurta akı,tuz,un ve kabartma tozu iyice karıştırarak yoğurun..Fakat unu kontrollü katın.Yumuşak bir hamur elde edin ve 15 dakika dinlendirin.
2)Hamurdan üzeri için biraz ayırdıktan sonra yuvarlak borcama yağlı kağıt serin ve kalam hamuru düzgünce yayın.
3)Peynir ve maydanozu karıştırın ve hamurun her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine domates dilimlerini yerleştirin ve kekik serpin.En son kalan hamurdan şeritler yaparak domateslerin üzerine yerleştirin.
4)Yumurta sarısını çok az sütle karıştırarak şeritlerin üzerine sürün ve fırına verin.

4 Mayıs 2009 Pazartesi

ÇİKOLATALI KEK


Cuma günü Sevgili arkadaşım Aysel ve oğulları bana geldi. Çoçuklar havada güzel olunca sokağa çıktılar bizde onlara güzel bir sofra hazırlamak için mutfağa girdik. El birliğiyle güzel şeyler yaptık.Bu arada bu ekipde kızımı da unutmamam lazım. Özellikle yumurta aklarını çırpma işi onun,kimseye bırakmıyor.Sürekli anneçim ben de birşey yapaçam deyip duruyor vermeyince küsüyor...Düşünüyorum da büyüyüncede böyle yardım etmek isteyecekmi?
o zaman dersim var çok yorgunum diye beni geçiştirecek.
En iyisi ben hazır bıulmuşken biraz çalıştırayım.Tabi 4 yaşındaki bir kız çoçuğu neler yapacaksa.....
Tarif Portakal ağacından alınmıştır.

MALZEMELER:

160 gr bitter çikolata
150 gr margarin
4 yumurta
2/3 su bardağı tozşeker
2/3 su bardağı dövülmüş fındık
2/3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

üzeri için,
1 paket çikolata sosu(ben evde beyaz sos olduğu için onu kullandım)
1.5 su bardağı süt
fındık

YAPILIŞI:

1)Margarini benmari usulü eritin.Eriyen margarine bitter çikolatayı ekleyerek ,çikolatanın erimesini sağlayın.
2)Çikolata sıcak iken başka bir kaba alın içine 4 yumurta sarısını,şeker ve fındığı ekleyip iyice çırpın.Un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
3)Ayrı bir kapta 4 yumurta beyazını çırparak köpük haline getirin ve diğer karışıma ekleyerek düşük hızda karıştırın.
4)Yağlanmış kek kelebçeli kalıba dökerek önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 30 dakika pişirin.
5)Bu arada çikolata sosunu hazırlayın ve soğumaya bırakın.
6)Pişen kek soğuyunca üzerine çikolata sosunu döküp fındıkla süsleyerek servis yapın.