Translate

7 Mayıs 2009 Perşembe

PEYNİRLİ DOMATESLİ TART


Hıdırellez için dairedeki arkadaşlarla bir organizasyon düzenledik.Herkes bir çeşit yapıp getirdi hep birlikte yedik. Çok güzel ve eğlenceli geçen bir günün ardında bize sadece ağzımızda kalan lezzetler kaldı.
Ben peynirli domatesli tart yaptım. Özelikle hamuru benim çok hoşuma gitti.. Daha önce yaptığım poğaca hamuruna benziyor fakat sanki biraz daha lezzetli oldu.Bir dahaki sefere aynı hamurdan poğaca yapaçağım.
Asıl tarifde bu tart ıspanakla yapılmıştı. Bir dahaki sefere o şekildede deneyeçeğim.Tarif için Selin Çağlayan'a teşekkürler.


MALZEMELER:

1 Su bardağı yoğurt
1.5 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı(sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
üzeri için,
peynir
maydanoz
domates,kekik

YAPILIŞI:

1)Yoğurt,sıvıyağ,yumurta akı,tuz,un ve kabartma tozu iyice karıştırarak yoğurun..Fakat unu kontrollü katın.Yumuşak bir hamur elde edin ve 15 dakika dinlendirin.
2)Hamurdan üzeri için biraz ayırdıktan sonra yuvarlak borcama yağlı kağıt serin ve kalam hamuru düzgünce yayın.
3)Peynir ve maydanozu karıştırın ve hamurun her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine domates dilimlerini yerleştirin ve kekik serpin.En son kalan hamurdan şeritler yaparak domateslerin üzerine yerleştirin.
4)Yumurta sarısını çok az sütle karıştırarak şeritlerin üzerine sürün ve fırına verin.