Bu Blogda Ara

30 Nisan 2009 Perşembe

KIYMALI SARMA BÖREK


Bu tarifin özelliği kıymalı içi hazırlamakta,bol soğan kullanıyorum. Sizlerede tavsiye ediyorum,birde bol soğanlı deneyin.


MALZEMELER:


3 yufka
4 yemek kaşığı tereyağ
500 gr kıyma
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
5 adet soğan
tuz,karabiber

Sos malzemesi:

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
1/2 çay bardağı süt
1 yumurta

YAPILIŞI:

1) Soğanı ve yeşil biberi sıvıyağda kavurun. Kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin.En son domatesleri ekleyin ,iyice kavurulunca baharatları ekleyerek altını kapatın.
2) 3 yufkayı üst üste koyarak 4'e bölün.12 adet üçgen yufkanız olacak. Herbir yufka parçasına eritilmiş tereyağdan sürün ve yay şeklindeki kenarına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
3) Hazırladığınız ruloları yağlanan fırın tepsisinin ortasından başlıyarak spiral biçimde yerleştirin.
4) Sos malzemelerini karıştırarak böreğin üzerine dökün. 1 gece buzdolabında beklettikten üzerine arzu edilirse tereyağ parçaları koyarak fırına verin.

MERCİMEK KÖFTESİ




MALZEMELER:

2 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
3 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 çay kaşığı kırmızı pul biber
yarım demet maydanoz
7 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber

YAPILIŞI:

1)Soğanı doğrayın ve sıvıyağda kavurun.
2)Mercimeği 3 su bardağı su ile haşlayın.Sıcakken bulguru üzerine döküp karıştırın.
Tencerenin ağzını kapatarak kabarmasını bekleyin.
3)Bulgur kabarınca kavrulmuş soğan,tuz,kırmızıbiber,karabiber ,ve salça koyup yoğurun.
4)Son olarak yıkanmış ve küçük küçük doğranmış taze soğan ve maydanozu karıştırın.Küçük küçük koza şeklinde köfteler yaparak servis tabağına dizin.

24 Nisan 2009 Cuma

RULO PASTA

rulo pasta

İlk rulo pasta denemem...Tadı çokgüzel olmuştu fakat rulo yaptıktan sonra biraz yayıldı gibi geldi bana..Gerçi zamanım olmadığı için pandispanya tam soğumadan kremayı sürdüm acaba o yüzden mi yayıldı diye düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Ama tadı mükemmeldi...Özellikle kremasının tadı müthişti. Pandispanya daha önce yaptığım yaşpastanın aynısı.
Kreması hünerli bayanların vanilyalı pastacı kreması....


MALZEMELER:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 küçük çay bardağı su
1 küçük çay bardağı süt
1 nescafe bardağı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

VANİLYALI PASTACI KREMASI

3 Su Bardağı Süt
2 Çay Bardağı Şeker
1 çay bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
1 Adet Yumurta Sarısı
1 paket vanilya

1.5 adet muz
1 paket krem şanti
1 paket fıstıklı çikolata rendesi



YAPILIŞI:

1)Yumurta sarısını ve beyazını birbirinden iyice ayırın.
2)Yumurta sarılarını ve şekeri iyice eriyene kadar mikserle yüksek devirde çırpın.
3)Su,süt,nişasta ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.En son un ve kabartma tozunu ilave edin,düşük devirde çırpmayı sürdürün.
4)Başka bir kapta yumurta beyazlarını bembeyaz olana ve kabı ters çevirdiğinde dökülmeyecek şekilde sert kıvama gelene kadar yüksek devirde çırpın.
5)Çırpılmış yumurta beyazlarını hamura ilave edip spatula yardımı ile yavaşça,yumurta beyazlarını söndürmeden karıştırın.
6)Yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine dökerek önceden ısıtılımış fırında pişirin.
7)Piştikten sonra sıcakken yağlı kağtıla beraber rulo yaparak soğumasını bekleyin.
8)Bu arada kremayı hazırlayın.Vanilya hariç hepsini bir tencerede sürekli çırpma teli ile iyice karıştırarak pişirin.
9)Pişince içine vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın.Soğuyunca içine 1 paket beyaz krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın.Krem şanti kremanın tadının daha güzel olmasını sağlıyor.
10)Ruloyu açın ve sütle ıslatın.Arasına kremadan sürüp muzları yerleştirerek tekrar yağlı kağıdı açarak rulo yapın. Kalan krema ile üzerini sıvayın.En son salatalık soyaçağı ile rendelediğim çikolata ile her tarafını kapladım.

20 Nisan 2009 Pazartesi

CREME OLE'Lİ CUPCAKELER


Çok işim var ve sitelerinizi gezmeyi de çok özledim ama bu aralar çok yoğunum sadece tarifi yazıp gideçeğim.


MALZEMELER:

2 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı sıvıyağ
2 kahve fincanı yoğurt
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı sıcak suda erimiş 2 yemek kaşığı filtre kahve
üzeri için,
2 su bardağısoğuk süt
1 paket capicinolu creme ole

YAPILIŞI:

1)Şeker ve yumurtayı iyice çırpın.İçine yoğurt,kahve ve sıvıyağı ekleyerek tekrar çırpın.
2)Un,kabartma tozu ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırın.
3)Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyerek karıştırın.
4)Hazırladığınız muffin kalıblarına koyarak pişirin.
5)Creme oleyi 2 su bardağı soğuk sütle hazırlayın ve muffinlerin üzerini süsleyin.

12 Nisan 2009 Pazar

ÇİLEKLİ PASTA


Pazar günü evi temizledim sonra yemekleri yaptım. Herşey oturmam için hazırdı...Oğlumla film izleyecektik fakat...Telefon çaldı ,arayan çok samimi bir arkadaşımdı.Nevar ne yok diye konuşurken hadi çıkın bize gelin dedim.Oda tamam dedi.Sonra içimdeki ses hani saniye sen oturup keyif yapacaktın ne diye misafir çağırdın desene hemen mutfağa girip bu pastayı yaptım.
Nasılsa yemekler hazırdı,börekde vardı bir de tatlı olsun dedim.Tabi kızım hemen çilekli pasta olsun diye diretti ve onu kıramadığımdan ortaya bu pasta çıktı.
Pasta süper güzel olmuştu. Misafirlerimin ikiside 4 dilim yedi...
Pastanın pandispanyası yine hünerlibayanlara ait.Kendisine çok teşekkür...



YOĞURTLU SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

ARASI İÇİN,
1 poşet beyaz çikolata sosu
2 su bardağı süt
çilek

ÜZERİ İÇİN,
1 poşet çikolata parçalı çilekli krem şanti
1 su bardağı süt

PANDİSPANYA İÇİN,
1)Yumurta aklarını mikseler iyice çırpın.
2)Yumurta sarılarını şeker ve sıcak su ile iyice çırpın.
3)Un,kabartma tozu,vanilyayı ayrı bir kapta eleyerek karıştırın.
4)Yumurtalı şeker karışımına yoğurt,sıvıyağ ve ekleyerek bir daha mikserle karıştırın.
5)Unlu karışımı ilave ederek çırpmaya devam edin.En son yumurta aklarını ilave edin hiç söndürmeden alttan üstte doğru hafif hafif karıştırın.
6)Altına yağlı kağıt serilmiş kelebçeli kalıba dökerek önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
7)Krem şanti ve beyaz çikolata sosunu hazırlayın.
8)Pandispanya ikiye bölün.Keki ıslatmaya gerek yok yoğurtlu olduğu için ıslak bir kek oluyor.Arasına beyaz çikolatadan sürün ,üzerine çilekleri yerleştirin. Krem şantili karışımda tekrar sürüp ikinci katı koyun. Üzerini beyaz çikolata sosu ile kaplayın.
Kalan krem şantiyi de üzerine dökerek pastayı sıvayın. Üzerini çilekle süsleyerek servis yapın.

8 Nisan 2009 Çarşamba

KUSKUS SALATASI





MALZEMELER:

1/2 paket kuskus
5 adet taze soğan
yarım demet dereotu
2 yemek kaşığı dolusu mısır
1 adet tavuk göğsü
3 adet kırmızıbiber turşusu
4 adet kornişon turşu
limon suyu,zeytinyağ ve tuz

YAPILIŞI:

1)Tavuk göğsünü haşlayın ve küçük küçük doğrayın.
2)Kuskusu makarna gibi haşlayın ve süzün.
3)Kuskus,tavuk göğsü,taze soğan,dereotu,mısır,kırmızıbiber ve kornişon turşu karıştırılır.
4)Limon suyu,zeytinyağ ve tuz ilave edilerek servis yapılır.

Çok lezzetli ve kolay bir salata ...

3 Nisan 2009 Cuma

ÇİKOLATALI CUPCAKE



Ne zamandır cupcake yapmak için tarif araştırıyordum..İstediğim kek yumuşacık hafif ıslak ve bol çikolatalı bir tarif di.
İstediğim gibi tarifi pelin'in pastanesinde buldum.Kendisine çok teşekkür ediyorum.Yiyen herkesden tam not aldı çok yumuşacık aynı brownie ayarında bir kek oldu.Arkadaşıma çok teşşekür ediyorum.
Daha denemediyseniz hemen deneyin...
Ben içinin ıslak ıslak olması için bir şey denedim ve istediğim ıslaklığı yapabildim.Bunun için keklerin üzerine kar köpüğü denilen royal ıcıng den döktüm.Önce beyaz durdular ama içine çekince o ıslaklığı sağladılar..



MALZEMELER:

2 yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
1 portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu
80 gr rendelenmiş bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı buttermilk ( 1/2 su bardağı ılık sütün içine 1 çorba kaşığı elma sirkesi koyup yarım saat bekletin.Keke güzel bir yumuşaklık veriyor.)
1/2 su bardağı sıvıyağ
kar köpüğü için,
1 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 -2 damla limon suyu


YAPILIŞI:

1) Kuru malzemeleri un, kabartma tozu ve kakaoyu bir kabın içinde karıştırın.
2)Yumurtalarla şekeri derin bir kabın içinde iyice çırpın.Portakal suyu, sıvıyağ, buttermilk ve vanilyayı ilave edip bir süre daha çırpın. Portakal kabuklarını, rende çikolataları ve unlu karışımı da koyup kaşıkla karıştırın ve muffin kalıplarına paylaştırın.
3)Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
4)Kar köpüğü için,
yumurta akı,pudra şekeri ve limon suyunu rengi kar gibi olana kadar çırptım.Sonra keklerin üzerine sürdüm.
Daha önce dediğim gibi önce keklerin üzerine beyaz beyaz durdular sonra yavaş yavaş kekler onu içine çekti ve o ıslaklığı sağladım.
Mutlaka bu şekilde deneyin.