Translate
30 Nisan 2009 Perşembe
KIYMALI SARMA BÖREK
Bu tarifin özelliği kıymalı içi hazırlamakta,bol soğan kullanıyorum. Sizlerede tavsiye ediyorum,birde bol soğanlı deneyin.
MALZEMELER:
3 yufka
4 yemek kaşığı tereyağ
500 gr kıyma
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
5 adet soğan
tuz,karabiber
Sos malzemesi:
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
1/2 çay bardağı süt
1 yumurta
YAPILIŞI:
1) Soğanı ve yeşil biberi sıvıyağda kavurun. Kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin.En son domatesleri ekleyin ,iyice kavurulunca baharatları ekleyerek altını kapatın.
2) 3 yufkayı üst üste koyarak 4'e bölün.12 adet üçgen yufkanız olacak. Herbir yufka parçasına eritilmiş tereyağdan sürün ve yay şeklindeki kenarına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
3) Hazırladığınız ruloları yağlanan fırın tepsisinin ortasından başlıyarak spiral biçimde yerleştirin.
4) Sos malzemelerini karıştırarak böreğin üzerine dökün. 1 gece buzdolabında beklettikten üzerine arzu edilirse tereyağ parçaları koyarak fırına verin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder