Translate

5 Şubat 2009 Perşembe

YAŞPASTA

Pazartesi akşamı oğlum yaşpasta isterim diye tutturdu. Elimiz mahkum kaktık ailece pasta yapmaya en baştada benim kızım...illede ben yapaçağım diyor....

Malzemeleri hazırladıktan sonra yumurta akı çırpma işi kızıma verildi.Daha 4 yaşında boyuda tezgahın üzerindeki miksere tam yetmiyor ama illede ben yapaçağım dediya ...
ama süper yaptı tam 15 dakika çırptı tam istediği hale getirdi sonra kolum ağırdı dedi ama çok mutlu olmuştu......Hatta üzerinin şekilllerini o yaptı sayılır benim koyduğum sosu bıcakla şekillendirdi.Değişik oldu...

Pandispanya olarak Selin Çağlayan'ın tarifini kullandım çok da memnun kaldım.

yaşpasta

MALZEMELER:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 küçük çay bardağı su
1 küçük çay bardağı süt
1 nescafe bardağı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

krema olarak,
beyaz çikolata sosu
çikolata sosu
3 su bardağı süt
muz

YAPILIŞI:

1)Yumurta sarısını ve beyazını birbirinden iyice ayırın.
2)Yumurta sarılarını ve şekeri iyice eriyene kadar mikserle yüksek devirde çırpın.
3)Su,süt,nişasta ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.En son un ve kabartma tozunu ilave edin,düşük devirde çırpmayı sürdürün.
4)Başka bir kapta yumurta beyazlarını bembeyaz olana ve kabı ters çevirdiğinde dökülmeyecek şekilde sert kıvama gelene kadar yüksek devirde çırpın.
5)Çırpılmış yumurta beyazlarını hamura ilave edip spatula yardımı ile yavaşça,yumurta beyazlarını söndürmeden karıştırın.
6)Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökerek önceden ısıtılımış fırında pişirin.
7)Beyaz ve çikolatalı sosları ayrı ayrı 1.5 su bardağı süt ile pişirin.
8)Kek soğuyunca ikiye bölün. Herbir parçayı süt ile ıslatın. İlk kata bolca beyaz çikolata sosu sürün ve muzları dilimleyin. Üzeri için 2 yemek kaşığı sos ayırın.
9)İkinci parçayı üzerine kapatın ve çikolata sosunu tamamen üzerine yayın. Kalan beyaz sosdan küçük parçalar koyun ve çatalla şekil verin.