Translate

17 Ağustos 2009 Pazartesi

SARIYER BÖREĞİ


masamda neler vardı,(ev sahibi sadece salata ve bir börek yapacaktı tatlı ve diğer böreği arkadaşlar getirdi.Onların resimlerini çekmeyi unutmuşum.)

Sarıyer böreği
Cevizli mısır ekmeği
Yeşil mercimek salatası
Turşu kavurması(bu sefer patates koymadan yaptım)
Patates pastası
Etimekli patlıcan salatası
Kırmızıbiber turşusu
Acılı ezme

Hafta sonu gelen misafirlerim için yaptığım sarıyer böreği,,Çıtır çıtır ve çok lezzetli bir börek...

MALZEMELER:

1 paket baklavalık yufka
500 gr kıyma
1 adet soğan
3 yemek kaşığı kuş üzümü
tuz
yarım su bardağı sıvıyağ+yarım su bardağı su
üzeri için
1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI:

1)Soğan ince ince doğranır ve sıvıyağda soteleyin,bu arada kuş üzümlerini seçin ve bir kasede ıslatarak bekletin.Soğanlara kıymayı ekleyin ve iyice kavurun.Altını söndürdükten sonra kuş üzümlerini ekleyerek karıştırın.
2)Baklavalık yufkanın bir tanesini serin,üzerine su ve sıvıyağ karışımından sürün ve tekrar bir yufka koyun tekrar sıvıyağ +su karışımından sürün ve 3. yufkayı koyun.Uzun kenarına kıymalı harçdan koyup sıkı olmayan bir rulo yapın .
3)Ruloları üçe bölün ve u şeklinde katlayarak tepsiye dizin. Bütün yufkalara aynı işlemi yapın.
4)üzerlerine yumurta sarısı sürerek fırına verin.