Bu Blogda Ara

23 Haziran 2008 Pazartesi

ETİMEK TATLISI

MALZEMELER:

1 paket etimek
2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı sıcak su
750 gr. süt
3 yemek kaşığı un,
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
üzerini süslemekiçin, hindistan cevizi


HPIM1395.JPG( www.negatif.com )


YAPILIŞI:

1)Etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin. 2 su bardağı toz şekeri tencerede biraz yakın. 1.5 su bardağı kaynar suyu tencereye ekleyin ve bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine dökün.

2) 750 gr. süt,un ve vanilyayı muhallebi gibi pişirin.

3) Pişen muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün. 1 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi sürün. Üzerini hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın.

KÖSTEBEK PASTA


MALZEMELER:

Kek için,
3 yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı su
3 yemek kaşığı kakao
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi

Kreması için,
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
1 yemek kaşığı hİndistan cevizi
1 adet muz


YAPILIŞI:

1)Yumurta ve şekeri mikserle en az 10 dk. çırpın.
2)Suyu azar azar ekleyerek karıştırın. Portakal kabuğu rendesini ekleyin.
3) Yumurtalı karışıma yavaş yavaş vanilya,kabartma tozu,kakao ve unu ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.
4) Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama dökerek 150 derecede pişirin.
5) Kreması için,süt,şeker ve unu karıştırarak pişirin. Soğuyunca hindistan cevizi,vanilya ve margarini ekleyerek mikserle çırpın.
6) En son küçük küçük doğradığınız muzları ekleyerek hafifçe kaşıkla karıştırın.
7)Kekiniz pişince soğutun ve çay bardağı ile kesin. Kalan kek parçalarını rondodan geçirerek geniş bir tabağa alın.
8)Kestiğiniz kek parçalarının üzerine 1 yemek kaşığı krema koyup rondadan geçirilmiş kek parçalarının üzerine atarak elinizle yuvarlayın.
hepsine aynı işlemi yapın. Ağzı kabalı bir kaba alarak 1 gece dolabta bekletin.

21 Haziran 2008 Cumartesi

TURŞULU DİBLE

İlk olarak Zekiye arkadaşımda yemiştim ve çok hoşuma gitmişti. Turşuyu severim hele böylesi de çok güzel olmuştu. O gün bu gün severek yapıyorum.

MALZEMELER:

1 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1 adet havuç
1 yemek tabağı dolusu fasulye turşusu
1 adet kırmızıbiber
tuz
yeteri kadar sıvıyağ

HPIM1379.JPG( www.negatif.com )


YAPILIŞI:

1) Soğan ince ince doğranır. Havuç rendelenir. İkisi birden sıvıyağda kavrulur. Soğanların rengi dönünce yıkanmış pirinç eklenir.

2) Pirinçte kavrulunca doğranmış fasulye turşusu ve kırmızıbiber eklenir. 2-3 dk. karıştırdıktan sonra sıcak su ilave edilerek pişirilir.

3) Demlendikten sonra kek kalıbına konularak sıkıca bastırılır. Sonra düz bir tabağa ters çevrilerek servis yapılır.

GÜLAY USULU KETE

MALZEMELER:

1 su bardağı süt,

1 su bardağı su,

1 su bardağı sıvı yağ,

3-4 tatlı kaşığı şeker,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 paket yaş maya,

alabildiği kadar un,

1 adet yumurta ( sarısı üzerine sürmek için).

İçine koymak için 1 kase öğütülmüş ceviz ve 6-7 kaşık şeker.

Açılan hamur içine sürmek için 5-6 kşık sıvı yağ.


€^&¤^~sS~  ]]20o7~8399

YAPILIŞI:

Ilık süte şeker ve maya eklenerek 5-10 dakika kabarması beklenir. Diğer malzemeler de eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.Elde edilen hamurdan koparılan yaklaşık yumruk büyüklüğündeki hamur parçası. merdane ile 1-2 milim kalınlığında açılır. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürülür, ceviz ve şeker serpilir (şeker miktarı arzuya göre ayarlanır),ve rulo haline getirildikten sonra kendi etrafına sarılır. Tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında 170 derecede pişirilir.


NOT: Ben, bazen içine sadece ayva marmelatı koyuyorum, çocuklarım bunu da çok seviyorlar.

20 Haziran 2008 Cuma

İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI

Çok sevdiğim bir tatlıdır ve misafirlerimede severek yaparım.
Genelde sütlü tatlıları tercih ediyorum,malum bir kilo problemidir gidiyor. Böyle diyorum ya sakın beni kilolu falan sanmayın ben zayıf bir bayanım. Ben gelen misafirler için söylüyorum.

MALZEMELER:

10 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 ader şekersiz sakız
2.5 su bardağı süt
2 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon suyu


HPIM1546.JPG

Bu resmim biraz puslu çıktı.Sizlere katları göstermek istedim fakat ben fotoğraf makinasında yakından çekmeyi hala beceremiyorum.Ayarlarını tam öğrenemedim. Öğrenemedim diyorum ama öğrenmek içinde uğraşmıyorum.

Elektronik aletleri çok fazla kurcalamayı sevmiyorum,telefonumun bile sadece konuşmayla ilgili kısımlarını bilip,diğer kısımları ile ilgilenmiyorum. İlgi meselesi....bunlar ilgi alanlarıma girmiyor...
Neyse tarifi unuttuğumu sanmayın....

HPIM1517.JPG

YAPILIŞI:

1) 2.5 su bardağı sütü,5 yemek kaşığı irmik ve 6 yemek kaşığı şekerle birlikte üzeri göz göz olana kadar pişirin.Koyulaşınca tereyağ ve sakızı ilave ederek karıştırın ve borcama yayın.
2) Ayrı bir tencerede 2 su bardağı portakal suyunu,5 yemek kaşığı irmik,6 yemek kaşığı şeker ve 1 su bardağı su ile pişirin.Piştikten sonra limon suyu ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek karıştırın.
3)Portakallı irmikli muhallebiyi borcamdaki sütlü irmikli muhallebinin üzerine dökün.
4) Buzdolabında soğuttuktan sonra istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

19 Haziran 2008 Perşembe

PRATİK SUPANGLE

Yine bir hafta başı birlikteyiz. Bugün sizlere çok basit ve bir o kadar da lezzetli bir tarif vermek istiyorum. Çoçukların çok sevdiği bir lezzet..

HPIM1944
MALZEMELER:

3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
8 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı dolusu kakao
1 kg süt
1 tatlı kaşığı margarin(arzuya göre)
2 paket vanilya

YAPILIŞI:

1) Süt,un,şeker,nişasta,kakao bir tencereye konarak sürekli karıştırılarak üzeri göz göz olana kadar pişirilir.
2) Pişen muhallebiye margarin ve vanilye eklenerek mikserle 10 dk çırpılır.
2)Arzu ettiğiniz kaplara boşaltılarak üzeri süslenerek sevis yapılır.

KOLAY TATLI

Börek ve sarmanın üzerine yediğimiz kolay tatlı fakat çok güzel olmuştu.


MALZEMELER:

1 su bardağı un

1.5 su bardağı şeker,

1 lt süt

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı hindistan cevizi

1 paket tart jölesi

arzuya göre meyve


YAPILIŞI:

1) Un,şeker,süt ve vanilyayı sürekli karıştırarak pişirin. İndirmeye yakın tereyeğını ekleyin ve altını söndürün.

2)Yaptığınız muhallebinin yarısını borcama dökün.

3) Tencerede kalan yarısına kakao ve hindistan cevizini ekleyerek karıştırın ve sade muhallebinin üzerine dökün.

4) Üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyin. Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayarak meyvelerin üzerine dökün.

OBURFİL

HPIM1605.JPG

Seda(oburfil) arkadaşım tanışmak için geleceğini söyleyince çok sevindim. Yeni biriyle tanışmak özelliklede yüzünü görmeden konuştuğun ve sevdiğin biriyle tanışmak çok hoştu.

Blogcu olmak böyle birşey işte.Tanımadan seviyorsun,dertlerini,mutluluklarını paylaşıyor ve destek olmaya çalışıyorsun.

sitesinde benim için yazdıklarına teşekkür ediyorum. Sedacım, sen de çok sıcak ve samimi idin. Kayınvaliden ve görümcen de aynı şekilde.Çok şanslı olduğunu düşünüyorum çok sessiz bir kayınvaliden vardı...........

Bende senin gibi ilk başta heyecanlandım ama sonu güzel oldu,çok güzel sohbetler ettik. Yine görüşmek dileğiyle.....

17 Haziran 2008 Salı

SAÇ ÖRGÜLÜ MİLFÖY

MALZEMELER:

1 paket milföy
içi için,sosis ve beyaz peynir,maydanoz
üzeri için, yumurta sarısı

HPIM1737

YAPILIŞI:

1 adet kare şeklindeki mliföy hamuru masanın üzerine konur ve karenin her iki yanlarından yaklaşık 2 cm uzunluğunda ve verev olacak şekilde dört adet bıçakla kesik atılır. Ortasına istenilen malzeme konulduktan sonra bıçakla kesilen herbir parça diğerinin üzerine atılarak saç örgüsü gibi örülür.

13 Haziran 2008 Cuma

PİZZA BÖREK

MALZEMELER:

3 adet yufka

2 yumurta

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

9 adet sosis

sotelemek için sıvıyağ

1 çay kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı salça

2 adet yeşil biber

2 adet domates
HPIM2031
YAPILIŞI:

1)Sos için 1 yumurta ve diğer yumurtanın akı,yoğurt ve sıvıyağı karıştırın.1.yufkayı masaya serin üzerine sos malzemesinden sürdükten sonra 2.yufkayı onun üzerine yayın.Onun üzerine de sosu sürüp 3.yufkayıda yayın.Kalan sosuda sürün.

2) Sosisleri ince ince doğrayarak sıvıyağda salçayla soteleyin.Altını söndürdükten sonra kekiği ekleyerek karıştırın. Ben sosisleri 1 adet yeşil biberle soteledim.

3) Üst üste duran yufkaları eşit 12 üçgene bölün. üçgenlerin düz kenarına sosisli içten koyarak sigara böreği gibi sarın fakat gevşek olmasına dikkat edin.

3) Üzerine kalan 1 yumurtanın sarısını sürerek ortadan bıçakla keserek fırına verin.

4) Çıkarmaya yakın kesdiğiniz yerlere domates ve biber koyarak tekrar fırına verin.