Börek ve sarmanın üzerine yediğimiz kolay tatlı fakat çok güzel olmuştu.
MALZEMELER:
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker,
1 lt süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket tart jölesi
arzuya göre meyve
YAPILIŞI:
1) Un,şeker,süt ve vanilyayı sürekli karıştırarak pişirin. İndirmeye yakın tereyeğını ekleyin ve altını söndürün.
2)Yaptığınız muhallebinin yarısını borcama dökün.
3) Tencerede kalan yarısına kakao ve hindistan cevizini ekleyerek karıştırın ve sade muhallebinin üzerine dökün.
4) Üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyin. Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayarak meyvelerin üzerine dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder