Translate

27 Şubat 2008 Çarşamba

KATMER POĞACA

Hepinizin bildiği bir poğaça fakat arşivimde olmasını istediğim için ekliyorum. Arşivimdeki tarifleri bastırıp kızıma saklıyaçağım.

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı(sarısı üzeri için)
1 paket maya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
Alabildiğine un
yeteri kadar tereyağ(erimiş)

HPIM1533.JPG

YAPILIŞI:

1) Bütün malzemeleri yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. Mayalanması için ağzını streç film lile kapatarak bekletin.
2) Mayalanan hamuru 8 bezeye ayırın. Herbir bezeyi tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağ sürerek üst üste koyun. En sonuncuya tereyağ sürmeyin.
3) Üst üste koyulan bezeleri yuvarlak olarak açın istediğiniz büyüklükte üçgenlere bölün.
4) İçine isterseniz peynir koyarak rulo olarak sarın. Üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verin.

17 Şubat 2008 Pazar

YAŞPASTA

İş arkadaşım Sena'nın sevgili kızı Aysu'nun doğum günü pastası.Cuma günü Gülay'la birlikte Sena'ya gittik. Arkadaşım çok güzel bir doğumgünü sofrası hazırlamıştı,ellerine sağlık hepside çok güzel olmuştu.
Özellikle yaşpastasının tadı müthişti.Sizler için resmini çektim ve tarifini aldım.
Kolay ve çok lezzetli, ara kreması çok güzeldi,bence deneyin.

Pasdinya malzemeleri:

8 yumurta
8 kahve fincanı şeker
8 kahve fincanı un
1/2 kahve fincanı ılık su
İç kreması:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket kakaolu piknik biskuvi
1çay bardağı damla çikolata
1 muz
Dış kreması:
1 paket hazır çikolata sosu

HPIM1703.JPG

YAPILIŞI:

1)Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın.Un ve ılık suyu ilave ettikten sonra tahta kaşıkla iyice karıştırın.Bu karışımın çoğu yuvarlak bir tepsiye dökülür, kalanınada kakao ekleyerek başka daha küçük bir tepsiye dökerek pişirin.
2) İç kreması için,süt ile hazırlanan krem şantinin içine ufalanmış olan biskuvi,küçük küçük doğranmış muz ve damla çikolata eklenerek karıştırılıp dolapta 20 dakika bekletilir.
3)Kekler soğuduktan sonra ikiye bölünüp,servis tabağına konulan ilk parça süt ile ıslatılarak hazırlanarak iç krema ince tabaka halinde sürülür.Bütün pandispanya parçaları bu şekilde üst üste konulur.
4)Üstü için üzerindeki tarife göre hazıranan çikolata sosu dökülerek istenilen şekilde meyvelerle süslenerek servis yapılır.Afiyet olsun

15 Şubat 2008 Cuma

TARÇINLI KURABİYE

MALZEMELER :

250 gr margarin
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık içi(Kavrulmamış)
3 su bardağı un
üzerine serpmek için tarçın
Fotograf-0046
Resmi dairede çekince masaya peçete sermek zorunda kaldım.

HAZIRLANIŞI:

3 su bardağı unu mutlaka kullanarak bütün malzemeleri karıştırın.İstediğiniz kalıbla keserek şekil verin.Piştikten sonra üzerine toz şeker ve tarçın serpin ve tekrar kapatılmış sıcak fırına koyun,biraz bekleterek servis yapın.

14 Şubat 2008 Perşembe

KREM ŞOKALA

HPIM1724

MALZEMELER:

4 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı şeker
2 adet damla sakızı
1 yemek kaşığı tereyağ
SOS MALZEMESİ:
1 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ(eritilmiş)
üzerini süslemek için ,fıstıklı çikolata


HPIM1721
YAPILIŞI:

1)Süt,un,şeker ve damla sakızı sürekli karıştırırlarak üzeri göz göz olanana kadar pişirin.
2) Pişen muhallebiye 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyerek 10 dk. mikserle çırpın ve servis tabağına dökün.
3) Sosu için,1 yumurta,kakao,şeker ve vanilyayı katılaşana kadar mikserle çırpın.Eritilmiş ve soğumuş 1 yemek kaşığı tereyeğını ekleyerek biraz daha çırpın ve beyaz muhallebinin üzerine dökün.
4) Üzerine fıstıkılı çikolatayı rendeleyerek dökün ve soğutulmuş olarak serviz yapın.

Asıl tarif Emine Beder'e ait olup ben bazı değişikliklerle uyguladım. Gayet lezzetli ve kolay bir tatlı tavsiye edilir.

8 Şubat 2008 Cuma

DANTEL ANGLEZ

Photobucket

çok severek yağtığım ve kullandığım bir örtü. Ödemiş ipeğinin üzerini dantel anglez ve boncuklarla süsledim.

3 Şubat 2008 Pazar

RULO PATATES SALATASI

MALZEMELER:

1 kg patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet haslanmis havuc
5 adet kornişon turşu
Zeytinyağı
Mayonez
Tuz
1 limon suyu

HPIM1522.JPG


YAPILISI:

1) Patateslerin kabuklarini soyarak haşlayın. Haşlanan patatesi sıcakken ezin.
2) Üzerine tuz, zeytinyaği ve limon suyunu ekleyip, yoğurun.
3) Strec filmi tezgaha serin ve patates püresini elinizle yayarak düzeltin.
4) Haslanmis havucu ve kornison tursuyu küçük küçük doğrayın. Bezelyeyi de bunlara katıp 1 çorba kaşığı mayonezle karıştırın.
5) Hazırladığınız bu karışımı patatesin uzerine yayın ve biraz bastırın.
6)Bu işlemden sonra strec film yardimiyla, patatesi rulo olarak sarın. Buzdolabinda 1 gece bekletin.
7) Dolaptan çıkardıktan sonra üzerini mayonezle süsleyerek servis yapın.

1 Şubat 2008 Cuma

İKİ RENKLİ TATLI


MALZEMELER:

Beyaz muhallebisi:

4 su bardağı süt
5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya

1 paket krem şanti
1 paket cicibebe bisküvisi
1 adet muz

Cicibebeleri ıslatmat için,
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı şeker

1 paket hazır çikolata sosu

YAPILIŞI:

1) Önce cicibebeleri süt ve şeker karışımıyla ıslatarak borcamın altına dizin.
2) Beyaz muhallebi için,süt,şeker,un ve vanilyayı karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. 5 dakika soğuduktan sonra toz krem şantiyi dökerek mikserle 10 dakika çırpın. Soğuyunca cicibebelerin üzerine dökün. 1 adet muzu dilimleyerek muhallebinin üzerine yerleştirin.
3)Çikolata sosu için hazır paketi üzerindeki tarife göre hazırlayarak muzların üzerine dökün ve buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

İKİ RENKLİ KUP

Tabanı için

* 1 paket kakaolu bisküvi


Muhallebisi için

* 125 gram margarin
* 1 litre süt
* 4 Türk kahvesi fincanı un
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya

Peltesi için

* 3 su bardağı vişne suyu
* 1 su bardağı su
* 3,5 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 su bardağı şeker
HPIM2077

YAPILIŞI:

1. Bisküvileri ufalıyarak sup kaplarının altına yerleştirin.
2. Margarin ve un hafifce kavurun ve sütü ilave ederek karıştırın.
3. Süt kaynamaya başlayıp koyulaştığı zaman altını kapatın.
4. Şeker ve vanilyayı ilave ederek mikserle 20 dakika çırpın.
5. Bisküvilerin üzerine pelteye de yer kalacak şekilde muhallebiyi dökün.
6. Muhallebi soğumaya başladığında pelte malzemelerinin tamamını bir tencereye koyup koyulaşıncaya kadar pişirin.
7. Muhallebilerin üzerine boşaltıp, soğuyunca dolaba kaldırın.
8. Servis yaparken üzerini meyve şekerleri ve portakal kabuğu ile süsleyin.