Tabanı için
* 1 paket kakaolu bisküvi
Muhallebisi için
* 125 gram margarin
* 1 litre süt
* 4 Türk kahvesi fincanı un
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
Peltesi için
* 3 su bardağı vişne suyu
* 1 su bardağı su
* 3,5 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
1. Bisküvileri ufalıyarak sup kaplarının altına yerleştirin.
2. Margarin ve un hafifce kavurun ve sütü ilave ederek karıştırın.
3. Süt kaynamaya başlayıp koyulaştığı zaman altını kapatın.
4. Şeker ve vanilyayı ilave ederek mikserle 20 dakika çırpın.
5. Bisküvilerin üzerine pelteye de yer kalacak şekilde muhallebiyi dökün.
6. Muhallebi soğumaya başladığında pelte malzemelerinin tamamını bir tencereye koyup koyulaşıncaya kadar pişirin.
7. Muhallebilerin üzerine boşaltıp, soğuyunca dolaba kaldırın.
8. Servis yaparken üzerini meyve şekerleri ve portakal kabuğu ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder