Translate

14 Ocak 2008 Pazartesi

SİMİT

MALZEMELER:

1 paket yaş maya
2.5 çay bardağı ılık su
1 çorba kaşığı şeker
3 su bardağı un ( yine de azar azar ekleyin unu )
1 tatlı kaşığı tuz
arzuya göre 1 çay bardağı ılık süt
ÜZERİ İÇİN,
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı pekmez
yeteri kadar susam
HPIM2052.JPG
YAPILIŞI:

1)Maya,ılık su,şeker,tuz ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur yapın.
2) Yaptığınız hamurun üzerini kapatarak mayalanması bekleyin.
3)Mayalanan hamurdan arzu ettiğimiz kadar parçalar alın ve rulo yaparak birleştirerek simit şeklini verin.
4)Su ve pekmezi karıştırın. Yaptığınız simitleri önce pekmezli suya sonra susama batırarak pişirin.

Bu notu Selin Çağlayan'ın sitesinden aldım ve sizlerle paylaşmak istedim. Aynen onun anlatımıyla veriyorum. Kendisine bu paylaşımı için çok teşekkürler. Benim işime yaradı,sizlerede faydalı olacak eminim.

Not: Kullandığımız süt nedeniyle bu tarifle elde ettiğiniz simitler pastane simidi kıvamı ve lezzetinde olacaktır. Sokak simidini tercih ediyorsanız verdiğim süt yerine su kullanın. Süt hamura yumuşaklık verir. Su ise hamurun pişince daha sert ve çıtır olmasını sağlar.

Hiç yorum yok: