MALZEMELER:
36 adet kedi dili
1 lt süt
2 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
50 gr tereyağ
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
1 kase süt(kedi dilini ıslatmak için)
1 adet muz
damla çikolata
YAPILIŞI:
24 cm lik kelebçeli kalıb için
1)Süt,şeker,yumurta sarıları,un,vanilya ve nişastayı sürekli karıştırarak pişirin.
2)Pişen muhallebiye tereyağını ekleyip 5 dakika çırpın.
3)Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırparak hazırlayın.
4)Kelebçeli kalıbın kenarlarına(resimde olduğu gibi) ucundan biraz kesilmiş ve süte batırılmış kedi dillerini dizin.
5)Kalıbın tabanınıda süte batırılmış kedi dilleri ile dolana kadar kaplayın.
6)Üzerine kremanın yarısını dökün ve muz dilimlerini ve damla çikolatayı yerleştirin.Krem şantiden biraz sürün ve tekrar süte batırılan kedi dillerini üzerine yerleştirin.
7)Kalan kremayı kedi dillerinin üzerine dökün,
8)En son kalan krem şantiyi yayın ve üzerini damla çikolata ile süsleyin.
9) 1 gece dolabta beklettikten sonra servis yapın.
1 yorum:
Kedi dilli pastaları çok seviyorum.
Çok güzelm görünüyor.
Ellerine sağlık canım.
Yorum Gönder