Daha önce yaptığım sultan lokumunu, yeşil kivide gördüğüm gibi bir başka versiyonunu yaptım..Bu sefer kakolu bir muhallebi pişirdim ,içine beyaz krem şanti sürdüm....
MALZEMELER:
1 kg süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
50 gr tereyağ
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Hindistan cevizi
5 tatlı kaşığı kakao
YAPILIŞI:
1) Süt,un,kakao ve şekeri sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.Eğer topaklanırsa blenderden geçirin.Altını söndürünve tereyağını ekleyip mikserle 10 dakika çırpın.
2) 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayın.
3) Hindistan cevizi dökülmüş büyük fırın tepsisine muhallebiyi yayın. Bir gece dolapta bekletin.
4) Ertesi gün tepsideki muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın.1-2 saat daha dolabta bekletin.
5)Dolabtan aldıktan sonra tepsideki muhallebiyi uzunlamasına eşit 5 parçaya bölün. İstediğiniz büyüklükte rulo yaptıktan sonra kesin servis tabağına alın. Sürekli aynı işlemi yaparak tepsideki muhallebiyi bitirin.
1 yorum:
Geçmiş ramazan bayramın kutlu olsun.
Enfes bir tatlı. Ellerine sağlık
Yorum Gönder