Translate

16 Mayıs 2018 Çarşamba

RAMAZAN MENÜSÜ 2.GÜN




1)YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI
2)ÇÖKERTME KEBABI
3)ŞEHRİYELİ PİLAV
4)MOR LAHANA SALATASI
5) KAKAOLU ISLAK KURABİYE




MALZEMELER:

1 kg kontifile(bonfile veya kuşbaşı da olur)
4 adet patates
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ

sos için,
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğanın suyu
kekik

üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı salça

YAPILIŞI:

1)Etleri jülyen jülyen doğrayın.Sos malzemelerini karıştırın ve etleri bu sosda 1 gece bekletin.
2)Ertesi gün etleri suyunu salıp tekrar çekene kadar güzelce pişirin.Tamamen suyunu çekince 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırın.
3)Patatesleri kibrit şeklinde doğrayın.(daha kolay isterseniz rendeleyebilirsinizde)İyice yıkadıktan sonra buzlu suda bekletin.
4)Patatesleri kızartın ve peçete üzerine alın.Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
5)Tabağın altına patatesleri koyun,ortasına yoğurdu dökün.En üsttüne etleri dizin.
6)Tereyağında salçayı eritin,kırmızıbiberide ekleyip etlerin üzerine serpin.
Arzu edilirse domates sosu kullanılarak da yapılabilir.

Hiç yorum yok: