Translate

29 Ağustos 2011 Pazartesi

PORSİYONLUK KADAYIF TATLISI






MALZEMELER:

250 gr taze kadayıf
125 gr eritilmiş tereyağ
iri çekilmiş ceviz yada fındık
şerbeti:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon suyu

YAPILIŞI:

1)Şerbet için su ve şekeri kaynatın.İndirmeye yakın limonu sıkın bir 5 dakika daha kaynatıp altını söndürün.
2)Tepsinin içine kadayıfı koyun üzerine eritilmiş tereyağı döküp güzelce harmanlayın.
3)Türk kahvesi fincanının içine biraz kadayıf koyun elinizle sıkıca bastırın.Üzerine fındık yada ceviz koyup tekrar kadayıf koyarak tekrar sıkıca bastırın.
4)Fincanı yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin.
5)Bütün kadayıf bitene kadar aynı işlemi yapın.
6)Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
7)Kızaran kadayıfların üzerine soğuyan şerbeti dökün.