Translate

22 Ağustos 2011 Pazartesi

CEVİZLİ İZCİ TATLISI




MALZEMELER:

250 gr oda ısısında margarin
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 fiske tuz
limon kabuğu rendesi
1 su bardağı çekilmiş ceviz yada fındık
1 paket kabartma tozu
alabildiğine un
şerbeti için,
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu

YAPILIŞI:

1)Margarin,sıvıyağ,limon kabuğu rendesi,yoğurt,yumurta,tuzu bir kapta karıştırın.
2)İçne un,ceviz ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
3)Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ,hurma şeklini vererek yağlanmış tepsiye dizin.Tepsideki tatlıların ortasını çatalın arkasıyla küçük küçük bastırın.
4)Bu arada su ve şekeri karıştırarak pişirin.Şerbet kaynayınca limon suyunu ekleyerek biraz daha kaynatın ve ılımaya bırakın.
5)Üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.
6)Tatlı sıcakken ılık şerbeti dökün.