Translate

27 Şubat 2011 Pazar

YALANCI SU BÖREĞİ VE ETKİNLİK

Bir börek bu kadar mı lezzetli olur,misafirlerimden o kadar çok övgü aldıki size anlatamam....Tabii böreklik peynirim çok güzeldi ve lezzetinde onun etkiside var..
MALZEMELER:

6 adet yufka
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 şişe maden suyu
iç malzemesi:
yarım kilo böreklik peynir
üzeri için ,
1 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:

1)Yoğurt,yumurta ve sıvıyağı bir kapta iyice çırparak karıştırın.
2)Dikdörtgen borcamın altını yağlayın.Yufkaların hepsini ikiye bölün.
3)Yarım yufkayı borcamın altına büzüştürerek yerleştirin.Yumurtalı karışımdan üzerine sürün.Bir yarım yufka bir sos olmak üzere 3 yufkayı yerleştirin.
4)Böreklik peyniri yufkanın her tarafın yayın.Kalan diğer yarım yufkalarada aynı işlemi uygulayın.Ve bıçakla böreği kesin.
5)Kalan sos malzemesini tepsideki yufkaların üzerine dökün.En son 1 şişe sodayı dökün ve 1 gece dolabta bekletin.
6)Pişirmeden önce tereyağını küçük parçalarla böreğin üzerine koyun ve pişirin.

CAFEMİS ARKADAŞIMIN etkinliği devam ediyor...Bu tarifimi gönderiyorum.....