Translate

14 Eylül 2010 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

Ne zamandır denemek isteyip ertelediğim bir tarifdi.Kısmet bugüne imiş.Komşularımı oturmaya çağırınca çayın yanına hemen yapayım dedim...Hindistan cevizli lezzetleri sevenler için güzel bir tarif. Hele o limon aromasına bayılıyorum.Son zamanlarda yaptığım krema veya keklere mutlaka limon kabuğu rendesi ve suyu katar oldum.Çok hoşuma gidiyor...

MALZEMELER:
2 adet hazır pasta tabanı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım limon suyu
limon kabuğu rendesi
çikolata sosu

YAPILIŞI:

1)Yumurta,şeker,hindistan cevizi,limon suyu,sıvıyağ ve limon kabuğu rendesini karıştırın.Bu karışımının yarısını 1 adet pasta tabanının üzerine sürün.Ve 180 derecede 20 dakika pişirin. Kalan karışımı diğer pasta tabanının üzerine sürerek dondurucuda saklayın. Ani bir misafirde hemen hazır pastanız olmuş olur.
2)Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın,soğuyunca pastanın üzerine dökün.
Ben tarifi alalı çok uzun zaman oldu ama yanılmıyorsam tarifi yemek zevkin'den almıştım. Kendisine teşekkürler...