Ne zamandır denemek isteyip ertelediğim bir tarifdi.Kısmet bugüne imiş.Komşularımı oturmaya çağırınca çayın yanına hemen yapayım dedim...Hindistan cevizli lezzetleri sevenler için güzel bir tarif. Hele o limon aromasına bayılıyorum.Son zamanlarda yaptığım krema veya keklere mutlaka limon kabuğu rendesi ve suyu katar oldum.Çok hoşuma gidiyor...
MALZEMELER:
2 adet hazır pasta tabanı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım limon suyu
limon kabuğu rendesi
çikolata sosu
YAPILIŞI:
1)Yumurta,şeker,hindistan cevizi,limon suyu,sıvıyağ ve limon kabuğu rendesini karıştırın.Bu karışımının yarısını 1 adet pasta tabanının üzerine sürün.Ve 180 derecede 20 dakika pişirin. Kalan karışımı diğer pasta tabanının üzerine sürerek dondurucuda saklayın. Ani bir misafirde hemen hazır pastanız olmuş olur.
2)Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın,soğuyunca pastanın üzerine dökün.
Ben tarifi alalı çok uzun zaman oldu ama yanılmıyorsam tarifi yemek zevkin'den almıştım. Kendisine teşekkürler...
8 yorum:
kek çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
üstündeki sosla hindistn cevizi aroması karışınca hımmmmm yemede yanında yat anları ellerine sağlık canım:))
Çok pratik bir kek olmuş. Hindistan cevizli olunca kekler daha bir lezzetli oluyor. Ellerine sağlık
Hindistan cevizinin kokusu mis gibi yayılmıştır eve eline sağlık saniyeciğim...
Merhaba canım sayfanı yeni buldum kek harika ellerine sağlık.Bende beklerim sevgiler...
Gerçekten çok kolay ve güzel bir kek oluyor Saniye hanım.
Elinize sağlık
sevgiler
Hindistan cevizi ve limon güzel bir ikili.
Mutlaka lezzetide güzeldir.
Komşularınıza afiyet olsun:)
Sevgiler
Bu ne pratik pasta tarifidir böyle. Üstelik derin dondurucu da saklanması da şahane. Misafir geldiğinde tuzlu birşeyler hazırlamak kolaydır da tatlı için ne yapayım deyip düşünürüm. Acil durumlar için hemen yapılıp, saklanacak...
Ellerinize sağlık, sevgiler.
Yorum Gönder