Bu Blogda Ara

27 Ekim 2009 Salı

ETLİ BİBER DOLMASI



Kendime pek iyi hissetmiyorum o yüzden sadece tarifi yazaçağım...Herkesin bildiği bir tarif fakat arşivimde olmasını istedim.

MALZEMELER:

1 kg kırmızı ve yeşil dolma biberi
300 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet domates(yoksa salça)
maydanoz
1 adet soğan
tuz
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:

1)Biberlerin içi iyice temizlenir ve yıkanır.
2)Kıyma,soğan,pirinç,maydanoz,tuz ve domates karıştırılır. Karıştırılırken az su da ilave edilir.
3)Kıymalı iç biberlere doldurulur ve tencereye dizilir.
4)Salça sıcak suyla açılarak tencereye dökülür. Tereyağda eklendikten sonra sıcak su ilavesi ile pişirilir.
Bazen pişdikten sonra fırına atarak üzerinin kızarmasını da sağlıyorum...

19 Ekim 2009 Pazartesi

SOSLU KEK VE 46.PDÇS ETKİNLİK



MALZEMELER:

Kek malzemesi:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiğine un
Kreması:
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

1 paket krem şanti
keki ıslatmak için 2 su bardağı süt
üzeri için yeterince kakao

YAPILIŞI:

1)Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Sıvıyağ,süt ve kakao eklenir.En son kabartma tozu ,vanilya ve un eklenerek karıştırılır ve dikdörtgen kalıba dökülerek pişirilir.
2)Kek pişince üzerine 2 su bardağı soğuk süt dökülür.
3)Krema malzemeleri karıştırılarak pişirilir. Ilınınca krem şanti eklenip mikserle çırpılır.
4)Soğuyan muhallebi kekin üzerine yayılır.
En son kakao serpilerek servis yapılır.

nurmutfakdanın 46.pdçs etkinliği devam ediyor tarifim oraya gitsin.

14 Ekim 2009 Çarşamba

KADINBUDU KÖFTE



MALZEMELER:

300 gr kıyma
1 adet soğan
1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
maydanoz
tuz
karabiber
2 adet yumurta
un
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

1)Kıyma,rendelenmiş soğan,haşlanmış pirinç(kalmış pilavda olur),maydanoz,tuz ve karabiber karıştırılarak iyice yoğrulur. Şekil verildikten sonra unlamış bir tepsiye
dizilir.(un yapışmasını önlemek için)
2)2 adet yumurta bir tabakda iyice çırpılır.Hazırlanan köfteler önce yumurtaya sonra una batırılarak kızgın yağda kızartılır.
Yanında patates kızartması ile servis yapılır.

12 Ekim 2009 Pazartesi

DOMATES TURŞUSU



Eşim turşu severlerden.Onun sayesinde bende turşu yapmayı severlerden oldum. Daha önce fasulye ve karışık beyaz lahana turşularını nasıl yaptığımı anlatmıştım. Yaptığım turşu'nun tuz,su,sirke ve sarımsak oranı eskilerinin aynısı.

Domatesleri yıkayın ve çatalla bir kaç yerinden deldikten sonra kavanozunuza yerleştirin. Su ve sirke karışımını hazırladıktan sonra kavanoza dökün.Tabi aralarına sarımsak eklemeyi unutmayın.Ölçüler burda.

Yanındada kırmızbiberli bulgur pilavı ...Tas kebabı....daha ne olsun.....
Bulgur pilavının yapılışını bilmeyen yoktur ama ben yine de anlatayım.Ben ölçülü yapmıyorum o yüzden genel hatlarıyla anlataçağım.

1)Soğan ve kırmızıbiberi(yeşil biberde olur)sıvıyağda iyice kavurun.
2)Salçayı ilave edin,1-2 kere karıştırdıktan sonra soğuk su ekleyin.
3)Su kaynayınca bulgur ve tuzu ilave edin. Ocağın altını yavaşa kısarak pişirin.