Translate

10 Eylül 2008 Çarşamba

BİR SOFRA DAHA ve İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ

sevil'in etkinliği devam ediyor.....

Şehriyeli tarhana çorbası

Fotoğraf-0140

MALZEMELER:

2 yemek kaşığı tel şehriye
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
5 yemek kaşığı tarhana
yeterince su(varsa tavuk suyu)

YAPILIŞI:

1)Tel şehriyeyi tavada yağ koymadan pembeleştirin.Ve soğumaya bırakın.
2)Tencereye tereyağını koyun üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Tel şehriyeyi de ekleyerek kavurmaya devam edin. En son salçayı ekleyin ve suyunu koyarak kaynamaya bırakın.
3)Daha önceden bir tabakda ıslattığınız tarhanayı kaynayan suya dökerek sürekli karıştırarak pişirin.

Ali Paşa Pilavı

Fotoğraf-0158

Yufkalı Sultan Piliç

Fotoğraf-0160

Barbunya Pilaki

Fotoğraf-0147

Kabaklı-Havuçlu salata

Fotoğraf-0151

Kabak ve havuçlar rendelenerek çok az yağla sotelenir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Yoğurdun üzerine çok az zeytinyağ gezdirildikten sonra kırmızı biber serpilerek servis yapılır.

Kırmızı lahana salatası

Fotoğraf-0148

Kırmızı lahana ince ince doğranarak tuzla iyice ovulur. Tabağa alındıktan sonra üzerine sirke ve zeytinyağ gezdirilir. Üzeri maydanozla süslenerek servis yapılır.

Şekerpare

Fotoğraf-0135