Bu Blogda Ara

Yükleniyor...

8 Ağustos 2008 Cuma

JÖLELİ KEK

MALZEMELER:
4 yumurta
150 gr şeker
1 kahve fincanı su
175 gr un
1 paket kabartma tozu
2 adet şeftali
2 adet muz
jölesi için,
2 çay bardağı su
5 adet erik
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
PHTO0045.JPG

YAPILIŞI:

1)Şeker ve yumurtayı mikserle iyice çırpın.Su,un ve kabartma tozunu ekleyerek tahta kaşıkla karıştırarak yağlanmış tart kalıbına dökerek fırına verin.
2)Erikleri 2 çay bardağı su ile kaynatın(vişne de olur),kaynadıktan sonra şekeri koyup altını söndürmeden nişastayla kıvamını bağlayınve soğumadan meyvaların üzerine dökün.
3) Pişen kekin üzerine şeftali ve muz dilimlerini koyduktan sonra jöleyi dökün.
Soğuyan keki arzu ettiğiniz zaman servis yapabilirsiniz.
Arzuya göre kekin üzerine istediğiniz muhallebi de koyabilirsiniz. Kekin üzerine ben tavuk göğsü koyduktan sonra meyveleri koyup,jöleyle süsledim.

Hiç yorum yok: