Bir okulun kermesi için yapmıştım,yayınlamak kısmet bu güne imiş.
Ama kendim yazmaya üşendim Abı-hayat arkadaşımdan aynen aktarıyorum.
Tarifi harikaydı. Arkadaşıma paylaşımı için teşekkürler.
malzemeler:
* 100gr. pudra şekeri
* 200gr.margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
* Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık
* Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
* 1 yumurta sarısı
* 1 çorba kaşığı kakao
* 1 paket vanilya
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* yarım çay kaşığı karbonat
* 3 çorba kaşığı süt
* 1 -2 çorba kaşığı granül kahve
* aldığı kadar un(yaklaşık 3 su bardağı)
hazırlanması:
* Yağ ve pudra şekerini krema haline gelene kadar çırpın.Yumurta sarısı,1 çorba kaşığı kakao,vanilya,süt ile karıştırılıp eritilmiş kahve ,çekilmiş fındık ve ceviz ekleyip karıştırın.
* Kabartma tozu ve karbonatı da ilave edip,ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin.
* Hamuru dolaptan çıkarıp üzerine buzdolabı poşeti serip merdane ile açın ve kurabiye kalıbı ile kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
* Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin.Piştikten sonra tepside bekletin ve soğutun.
* Benmari usulü erittiğiniz çikolata ve tereyağını karıştırın, kurabiyelerin yarısını çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerinde çikolatalar donana kadar bekletin.
not:Hamurun üzerine buzdolabı poşeti serip merdane ile açarsanız pürüzsüz kurabiyeler elde edersiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder