Translate

3 Nisan 2010 Cumartesi

GÜRCÜ TATLISI

dilimlenmiş halinin görüntüsü...




MALZEMELER:

4 yumurta
1 nescafe fincanı şeker
1 nescafe fincanı sıvıyağ
1 nescafe fincanı galeta unu
1 nescafe fincanı hindistan cevizi
1 nescafe fincanı dövülmüş ceviz içi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ:

2 nescafe fincanı su
1,5 nescafe fincanı şeker

ÜZERİ İÇİN:
1 paket hazır çikolata sosu


YAPILIŞI:

1) Şerbet malzemelerini pişirin ve soğumaya bırakın.
2) Şeker ile yumurtayı iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyin. Hazırlanan karışımı yağlanmış kare veya yuvarlak borcama dökerek fırına verin.
3) Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın.
4) Ilınan şerbeti sıcak keke dökün. Üzerine çikolata sosunu da ilave ederek hindistan cevizi,fındık ve fıstıkla süsleyerek servis yapın.