Herkesin yaptığı bir dereotlu poğaca tarif vardır ,yıllardır yaparım ve sonuç herzaman çok güzel olur.
Malzemeler:
125 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta (1'nin sarısı üzeri için)
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiğine un
dereotu
Yapılışı:
1)Oda sıcaklığındaki tereyağ ,sıvıyağ,yoğurt,yumurta,sirke,şeker ve tuzu karıştırın.
2)Unu kontrollü olarak ekleyin.
3)Yumuşak bir hamur olunca doğranmış dereotunu ekleyin,poağaca şekli verin.
4)Yumurta sarısını sürün ver çatalla çizikler atın.
5)180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder