MALZEMELER:
Keki için,
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Keki ıslatmak için,
1 sb ılık süt
yarım çay bardağı sıcak su
yarım yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nescafe
Çikolatalı mus kısmı,
2 kutu krema
4 paket 80 gr lık bitter çikolata
YAPILIŞI:
1)kek için, şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpın. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve yağlı kağıt koyduğunuz 22 cm kelepçeli kalıba dökerek 180 derecede pişirin.
2)Kek soğuyunca servis tabağınıza kekinizi alın ve sadece kelepçesini takın. Sıcak suda şeker ve nescafeyi çözdürün. Ilık sütü ekleyin ve karıştırın. Bu karışımla keki ıslatın.
3)3 paket bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
2 kutu kremayı cam bir kaba koyun ve dondurucuda 10 dakika bekletin. Bekleyen kremayı mikserle çırpın. Katılaşınca erimiş soğumuş çikolatayı kremaya ekleyin.
4)Hazırlanan musu kekin üzerine yayın.
5)kekin kenarını süslemek için, bir adet bitter çikolatayı benmari usulü eritin. (birazını üstünü süslemek için ayırın.)yağlı kağıda 1 yemek kaşığı olacak şekilde yuvarlak olarak koyun. Bu yuvarlakları kaşığın arkasıyla yayın ve dondurun.Ben üzerlerine yenilebilir sim döktüm..
Üzeri için ayırdığımız çikolatayı pastanın üzerine gelişigüzel yayın ve kürdanla şekil verin.
6)pastanızı dolabta bir gece bekletin.
Ertesi gün donan çikolataları pastanın kenarına yapıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder