Lavaş için mayalı bir hamur yaptık bezeleri açıp teflon tavada arkalı önlü kızarttık.
Adı acılı ezme ama biz acı oranını kendimize göre ayarladık.
MALZEMELER:
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet salatalık
2 adet yeşil biber
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
4 adet domates
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlım kaşığı kimyon
yarım limon suyu
tuz,zeytinyağ
YAPILIŞI:
1)Soğan, sarımsak, salatalık, yeşilbiber, dereotu ve maydanoz rondadan geçirilerek karıştırılır.
2)Birbirine iyice karışan malzemelere domatesler eklenir. Çok inceltmeden 2 kere rondada karıştırılır.
3)Bu karışım tel süzgece alınır ve suyu süzülene kadar kaşıkla karıştırılır.
4)Suyunu tamamen bırakan karışıma salça ve baharatlar eklenir.
5)En son tuz ve zeytinyağ eklenerek yenmeye hazır hale gelir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder