Translate

16 Eylül 2019 Pazartesi

ACILI EZME

Oğlumla birlikte keyifli bir pazar gününde lavaş ve acılı ezme yaptık...
Lavaş için mayalı bir hamur yaptık bezeleri açıp teflon tavada arkalı önlü kızarttık.
Adı acılı ezme ama biz acı oranını kendimize göre ayarladık.






MALZEMELER:


2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet salatalık
2 adet yeşil biber
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz


4 adet domates
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı  acı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı  kırmızı toz biber
1 tatlım kaşığı kimyon
yarım limon suyu
tuz,zeytinyağ


YAPILIŞI:


1)Soğan, sarımsak, salatalık, yeşilbiber, dereotu ve maydanoz rondadan geçirilerek karıştırılır.
2)Birbirine iyice karışan malzemelere domatesler eklenir. Çok inceltmeden 2 kere rondada karıştırılır.
3)Bu karışım tel süzgece alınır ve suyu süzülene kadar kaşıkla karıştırılır.
4)Suyunu tamamen bırakan karışıma salça ve baharatlar eklenir.
5)En son tuz ve zeytinyağ eklenerek yenmeye hazır hale gelir.




Hiç yorum yok: