MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
pişince kekin üzerine 1 su bardağı soğuk süt
Muhallebisi:
1 lt süt
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilyalı krem ole
Meyveli sos:
4 su bardağı portakal suyu(hazır veya evde sıkılmış)
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
2 adet muz
4 adet kivi
1 adet nar
1 adet elma arzı ettiğiniz meyveler...
1)Kek için,Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.Sütü ekleyin.Un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.Portakal kabuğunu ekleyip karıştırın ve yağlanmış büyük dikdörtgen borcama dökerek pişirin.
2)Muhallebi için, süt,şeker ve unu karıştırarak pişirin.Ilınınca vanilyalı krem ole yi döküp çırpın. Kremamız biraz kıvamlı oluyor.Meyvelerin içine batmaması için.
3)Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkınca soğuk sütle ıslatın.
4)Ilınan kremayı dökün.
5)Meyve sosu için,meyve suyu,nişasta ve şekeri pişirin.
6)Meyvelerinizi doğrayın ve kremanın üzerine düzgünce yerleştirin.Soğuyan meyve sosunu üzerine dökün.
1 gece önceden hazırlayabilirsiniz. Daha iyi olur...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder