1)Şehriyeli Tarhana Çorbası
2)Patlıcanlı Rulo
3)Pilav
4)Cacık
5)Kadayıflı Poğaca tatlısı
MALZEMELER:
4 adet patlıcan
500 gr kıyma
4 domates
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 su bardağı süt
karabiber, kimyon , tuz
bayat ekmek
1 tatlı kaşığı şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
1)Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin(ince kesmeye dikkat edinki rulo yaparken kırılmasın) ve sütte bekletin.(Sütü patlıcanın acısını almak için kullanıyoruz.)
2)Diğer tarafta kıyma,bayat ekmek,soğan ve baharatları karıştırarak bir köfte harcı hazırlayın.
3)Sütte bekleyen patlıcanları peçete ile kurulayın.Patlıcan dilimlerinden bir tane alın,içine kıymalı içden ceviz kadar koyup rulo yapın ve kurdan batırarak acılmasını engelleyin. Herbir patlıcana aynı işlemi tekrarlayın.
4)Domatesi rendeleyin,sıvıyağ, sarımsak ve 1 tatlı kaşığı şeker ile pişirin.
5)Pişen sosu patlıcan rulolarının üzerine dökün ve az salçalı su ilavesiyle fırına vererek pişirin.
Patlıcanları kızartmadığımız için fırında pişme süresi 45-50 dakika tabii bu her fırına göre değişiklik gösterebilir.200 derecede pişirdim.
Kızartma olmadığı içinde çok da sağlıklı ve çok lezzetli...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder