Translate

23 Mayıs 2018 Çarşamba

RAMAZAN MENÜSÜ 14.GÜN

1)Unlu mercimek çorbası
2)Tepsi Köftesi

3)Fıstıklı kuru üzümlü pilav
4)Salata
5)Fındıklı şerbetli kurabiye




MALZEMELER:

2 su bardağı pirinç
1 kase kuru üzüm
3 yemek kaşığı şam fıstığı
1 yemek kaşığı tuz
sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:

1)Pirinçi sıcak suda ıslatın.Tuz atmayı unutmayın.
2)Kuru üzümlerin üzerine biraz sıcak su dökün.
3)Tereyağını eritin ,fıstıkları kavurun.Fıstıkların rengi dönünce pirinç ve kuru üzümleri ekleyin.Tuzunu ekleyin ve kavurun. Pirinçler parlayınca üzerini gececek kadar sıcak su ekleyin ve pişmeye bırakın...
Yaklaşık 10 dakikada pişmiş oluyor.Altını kapatın ve dinlendirin.


Hiç yorum yok: