Translate

27 Mayıs 2018 Pazar

RAMAZAN MENÜSÜ 16.GÜN

1)Mercimek Çorbası
2)Fırında Tavuk
3)Bulgur pilavı
4)yoğurt
5)Şekerpare





MALZEMELER:

1 kg tavuk biftek
6 adet küçük patates(yoksa büyük patatesleri büyük olarak dilimleyin)
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı salça
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı köri
1 tutam biberiye
1 tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığıı zeytinyağ
1 adet fırın poşeti
1 yemek kaşığı un

YAPILIŞI:

1)Limonu sıkın,biftekleri limon suyuyla iyice ovalayın.
2)Salça,süt,kırmızı pul biber,tuz,karabiber,köri,biberiye,kekik ve zetinyağını bir kasede iyice karıştırın.
3)Hazırlanan sosu limonla ovulmuş bifteklerin her yerine bulayın.Kalan sosuda üzerine dökün.Vaktiniz varsa 1-2 saat buzdolabında bekletin.
4)Fırın poşetinin içine biraz un atın ve poşeti sallayarak her tarafına buluaşmasını sağlayın.Fazla kalan un varsa onu boşaltın.
5)Biftekleri ve patatesleri fırın poşetine koyun ağzını kapayın.Çatalla bir kaç yerinden delin.210 derecede 50 dakika fırında pişirin,bu saatin sonunda poşeti yırtın ve üzerinin kızarması için 10 dakika daha pişirin.

Hiç yorum yok: