Translate
23 Ocak 2017 Pazartesi
KEDİ DİLLİ PASTA
İş yerinde, müdürümüzün doğum gününü hepimiz bir çeşit yapıp getirmek suretiyle kutladık.. Börek,salata,pasta ,ıslak kurabiye ve olmazsa olmaz Trabzon simidi ile güzel bir an oldu.
Ben daha önce yaptığım kedi dilli pastanın sunum olarak bir değişiğini yaptım .
MALZEMELER:
36 adet kedi dili
Beyaz Krema,
1 lt süt
2 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
50 gr tereyağ
Kakaolu Krema,
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
8 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı dolusu kakao
1 kg süt
1 kase süt(kedi dilini ıslatmak için)
1 adet muz
damla çikolata
YAPILIŞI:
24 cm lik kelepçeli kalıp için
1)Süt, şeker, yumurta sarıları, un, vanilya ve nişastayı sürekli karıştırarak pişirin.
2)Pişen muhallebiye tereyağını ekleyip 5 dakika çırpın.
3)Kakaolu muhallebiye de pişirin.
4)Kelepçeli kalıbın kenarlarına süte batırılmış kedi dillerini dizin.
5)Kalıbın tabanını da süte batırılmış kedi dilleri ile dolana kadar kaplayın.
6)Üzerine beyaz kremanın yarısını dökün ve muz dilimlerini ve damla çikolatayı yerleştirin. Kakaolu kremanın da yarısını dökün ve tekrar süte batırılan kedi dillerini üzerine yerleştirin.
7)Kalan kremaları da aynı sıralama ile kedi dillerinin üzerine dökün,
8)Biraz dolapta beklettikten sonra pastayı çıkarın streç film yardımı ile kedi dillerini yavaş yavaş eğin. Dikkat edin kırılmasın.. Sonra streç film ile sıkı sıkı sabitleyerek iyice şekil almasını sağlayın.
1 gece dolapta bu şekilde bekledikten sonra filmi ve kelepçeyi çıkarın. Ortasını ben çikolatayı rendeleyerek süsledim. Yenilebilir simle de renk verdim..
Çilek zamanı olsa ortayı onlarla süslemek şık oluyor....
Kolay olsun isteyen arkadaşlar krema yerine vanilyalı, kakolu yada çilekli puding ile bu pastayı yapabilirler.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Elinize sağlık sunumu çok şık olmuş lezzetli bir pasta olmuş sevgiler
Yorum Gönder