Buğdayın her çeşidini seven biri olarak bu salatayı Şebnem'de yiyince çok hoşuma gitti. Ve ilk gelen misafire hemen yapıldı.
menümde neler vardı
yoğurtlamadan önceki hali
yoğurtlu ve salçalı soslu hali
3)Tavuklu Buğday salatası
4)Patates salatası
Salatımızın tarifi,
MALZEMELER:
2 su bardağı buğday
1 adet tavuk göğsü
2 adet salatalık
1 demet dereotu
1 su bardağı ceviz içi
2 diş sarımsak
500 gr katı yoğurt yada süzme yoğurt
YAPILIŞI:
1)Buğdayı tencereye koyun üzerini geçecek kadar su koyup kaynatın. Su kaynayınca 3-4 dakika altını kısın sonra söndürün .Bu şekilde sabaha kadar beklesin.
2)Sabah bulgurun üzerine biraz daha su koyun ve pişirin. Akşamdan piştiği için çok çabuk oluyor.
3)Tavuk göğsünü haşlayın ve küçük küçük didin.
4)Salatalığı kabuğuyla rendeleyin ve suyunu sıkın.
5)Dereotunu doğrayın ve bütün malzemeyi karıştırın.
6)En son servisten önce sarımsaklı yoğurtla karıştırın ve cevizle süsleyerek servis yapın.
3 yorum:
Elinize sağlık. milföy mantısının tarifini yazarmısınız?
Elinize sağlık. milföy mantısının tarifini yazarmısınız?
Milföy mantısı yazısının üzerine tıklarsanız tarife ulaşırsınız..Biraz geç oldu ama...
Yorum Gönder